Jógové kolečko aneb jak účinná může být „wheel jóga“

Jóga jako pradávná tradice je obecně známá tím, že trénuje nejen tělo, ale také mysl každého z nás. Navíc nabízí řadu pomůcek, které mohou posunout praxi dál nebo usnadnit ásany natolik, že ani naprostý začátečník se nemusí bát jejich provedení.

Měli bychom slavit pohřby?

Jaro symbolizuje nový přicházející život a s ním spjaté oslavy. Když do našeho života někdo nový přijde, když se někdo nový narodí, vnímáme to zpravidla jako důvod k oslavě. Ale co když z našeho života někdo odejde? Někdo, kdo nám byl velmi drahý? Zaslouží si taková událost oslavu, i když je smutná?

Pohankové cottage bulky

Připravte si skvělé domácí pečivo, které je bezlepkové, plné vlákniny a díky sýru cottage skvěle zasytí!

Strava partnerů před plánovaným otěhotněním a v době těhotenství matky

Každá životní etapa člověka má co do výživy svá určitá specifika, kterým je třeba se přizpůsobit. Těhotenství je obdobím života ženy, které si žádá citlivý přístup. Ne každá žena či partneři/manželé, kteří plánují založit rodinu, si uvědomují, že se zdravým životním stylem a stravováním musí začít dávno před samotným početím....

Uzemnění a jóga

Slovo uzemnění se skloňuje ve světě jógy, meditace a duchovna poměrně často. Existují různé techniky, metody, ásany a vizualizační cvičení, které vám pomohou spojit se s vlastním tělem, Matkou zemí, přírodou, stromy či kameny. A co vám toto propojení může přinést? Kromě mnoha zdravotních a jiných benefitů především klidnou mysl a vnitřní vyrovnanost.

Jóga spojuje... a Indie o tom ví své!

V Indii proběhl 7.13. března 2021 Mezinárodní jógový festival. Pátý den jeho konání zazněla věta: „Jóga je jediná cesta, jak spojit všechny kultury světa,“ kterou pronesl jeden z přednášejících v Rišikéši. Cílem letošního festivalu byla i vize nalezení vnitřního klidu v celosvětově napjaté atmosféře.

#MUJPRIBEH – Iva Jonášová: Jóga v karanténě

Jóga bez jam a nijam je jako špagety bez omáčky, říká rád můj oblíbený učitel a guru Sri Dharma Mittra. Téměř dvaaosmdesátiletý jogín, jenž józe zasvětil celý život a i v době pandemie téměř každý den učí. Když v New Yorku vloni zavřeli studia, Dharma okamžitě přešel do on-line světa...

Jóga po operaci II. část – ⁠jdeme na lekci

Takže uvědomění a přijetí zodpovědnosti máme za sebou. Skvělé! Gratuluji, bezpečné a pevné základy jsme vytvořili a nyní na nich můžeme začít stavět. Pojďme se tedy podívat, jak, kde a s kým jógu praktikovat...

Václav Krejčík: Nebráním se změnám ani novým věcem

Každý den je teď jiný. Transformace se v našich životech za poslední rok roztočily jako pořádný uragán. Bránit se jim, nebo jít vstříc? A jak je vnímá známý jógový instruktor Vašek Krejčík, kterému i díky nim právě vyšla nová kniha?

Ty nejlepší antistresory

Stres známe všichni. Je takřka všudypřítomný a na nás je naučit se s ním žít.