Letiště jakožto duchovní místo?

Letiště zintenzivňují pomoc v oblasti duševního zdraví kvůli vzrůstajícím úzkostem cestujících.

Preja a šreja aneb Jak rozeznáme příjemné od dobrého

Všichni chceme být šťastní! Jakožto lidé máme svobodu rozhodovat se, co uděláme, a co ne. Můžeme třeba zvolit cestu doleva, nebo doprava, provést určitou činnost, nebo ji vynechat, něco schválit, nebo odmítnout. Ale jak se máme teď rozhodnout? Existuje volba, která vede k trvalejšímu štěstí, než jakým je prchavý okamžik příjemně stimulovaných smyslů?

Jak začít s jógou z domova?

Už je to opravdu dlouhá doba, co jsme v podstatě zavření doma. Naše oblíbené kavárny, čajovny, fitness centra i knihovny jsou mimo provoz a udržet si jasnou mysl a pevné tělo může být těžší než kdy jindy. Je to ale čas, kdy jsme donuceni zpomalit. A právě toto zpomalení je ideální dobou pro objevování nových tužeb. Mohlo se klidně stát, že jste narazili na zajímavou knihu o józe nebo jste zahlédli skvělé video na internetu a nedá vám to spát. Vaše mysl se k tomuto cvičení stále více upíná a najednou na něj narážíte úplně všude.

Ředkvičková pomazánka s tvarohem

Sezóna ředkviček je v plném proudu, ale nakrájet si je jen tak na pečivo je trochu nuda. Připravte si proto tuto svěží, lehkou a extrémně jednoduchou pomazánku! Ručíme za to, že se všichni strávníci budou olizovat. Nezapomeňte k této dobrotě využít jakékoliv čerstvé bylinky.

VIVOBAREFOOT – nejpohodlnější boty na světě

S 26 kostmi, více než 100 svaly, vazy a šlachami a 200 000 nervovými zakončeními je lidské chodidlo mistrovským dílem matky přírody. K pohybu proto nepotřebuje silnou neforemnou podrážku s tlumičem a dalšími „marketingovými vychytávkami“.

Zelená vlna!

Jaro je tu a s ním skvělý čas pro zahájení přechodu k přirozenějšímu životnímu stylu.

5 jógových ásan, které by měl znát každý!

Jóga jako prastará tradice spojuje lidi po celém světě. A pracuje nejen s fyzickým tělem, ale také s myslí.

Nový domov, nový začátek

Většina z nás se otřese, když se vysloví „stěhování“. Toto slovo je neodmyslitelně spojeno s hromadou krabic, které se přenáší sem a tam, se zabalováním talířů do papíru a s bolestí zad od přesunování nábytku. Nic pozitivního, že? Není se tedy čemu divit, že stěhování je doprovázeno také jistými obavami – z budoucnosti, ze změny. Pravda ale je, že čas stěhování je naopak skvělou příležitostí nejen pro nový začátek, ale také pro vyčištění mysli, vztahů i šatníku.

Endometrióza: tichý nepřítel žen

Zázrak nového života, rodící se z lásky budoucí matky a otce v ženském lůně, je něco zcela neuvěřitelného a posvátného. Dítě je láska, která se zhmotnila v podobu nového člověka, jemuž mohou rodiče předat vše, co považují za důležité. Některým párům je ale bohužel možnost zažít toto kouzlo odpírána a jednou z příčin je proradná endometrióza. O co se jedná a komu hrozí?

Chcete doma více romantiky? Nastěhujte si do vázy květiny

Květinami můžete v prostoru posílit romantiku, krásu a něhu. Velká kytice barevných květů bude tím, čeho si v místnosti všimnete nejdříve. Květ. Ten květ. Květen.