Špagety s ratatouille

Veganská obměna známých boloňských špaget, která vás mile překvapí svou chutí!

Letní sezona v kuchyni

Letní sezona bývá vždy nejplodnějším obdobím (alespoň pro vášnivé kuchařky). Letní měsíce jsou také většinou plné vzpomínek – na trhání borůvek v lese, zavařování rybízového džemu, vůni čerstvých ovocných koláčů s drobenkou nebo svěžest šťavnatých rajčat. A v neposlední řadě je letní čas dobou přirozeného doplňování cenných nutrientů, z nichž bude tělo čerpat v druhé polovině roku.

Jóga v každém věku

Jóga je navržena tak, aby ji mohl cvičit kdokoli, kdekoli a v jakémkoli věku. Tak jako přizpůsobujeme každou ásanu možnostem svého těla, je potřeba každou pozici přizpůsobit rovněž možnostem daného věku. Pak může být jóga dlouholetou kamarádkou nás všech.

Vliv spirituality na zdraví a psychiku osob, kterým se podařilo překonat rakovinu prsu

Během své 20leté kariéry ošetřovatelky si Jennifer Hulett povšimla, že lidé, kteří přežili rakovinu prsu, často vyjadřovali vděčnost za to, že jsou naživu, a zmiňovali Boha nebo jiné duchovní ideje, které jim pomohly v cestě za jejich zdravím.

Jak relaxovat s dětmi v rámci jógy?

To je asi nejčastější otázka, kterou dostávám. A nejčastějším požadavkem rodičů, kteří mi přivedou děti na lekce dětské jógy, je: „Doufám, že mi to moje dítko ZKLIDNÍTE!“

Srpen: měsíc ve znamení tělesného tepla a energie

Měsíc srpen vládne tělesnému teplu a termoregulaci uvnitř našich těl. O jaké orgány je dobré se více zajímat a co udělat pro jejich posílení? A jaké ásany či aromaterapii zařadit do své praxe?

Domácí desatero

Desatero doporučení pro domov, který je vaším zrcadlem. Vše, co máte kolem sebe, je odrazem vás samých.

Co má olympiáda v Tokiu společného s jógou?

Existuje něco, co mají sportovci na olympiádě společného: Lásku k jógové praxi.

Osvícení

Cesta osvobození, nebo běh na dlouhou trať s vysokou přidanou hodnotou?

Tortilly s tuňákem a mangem

Toužíte v létě po lehkém, čerstvém a hlavně rychlém obědě? Pak tu pro vás máme skvělé plněné tortilly se svěžím mangem a vydatným tuňákem.