Tortilly s tuňákem a mangem

Toužíte v létě po lehkém, čerstvém a hlavně rychlém obědě? Pak tu pro vás máme skvělé plněné tortilly se svěžím mangem a vydatným tuňákem.

Jak nám jóga pomáhá s budováním a udržováním vztahů?

Mezilidské vztahy jsou tak složité, jak složité si je sami vytváříme. A to platí nejen o vztazích k ostatním osobám, ale, a možná především, o tom, který máme sami se sebou. Protože právě od něj se v konečném důsledku ty ostatní odvíjejí.

5 věcí, na které je třeba myslet, než začnete cvičit jógu

Proč dodržovat jisté zásady před praktikováním, při praktikování i po něm? „Kéž jsou všechny bytosti šťastny,“ je hlavním mottem jógy. Abychom mohli přát štěstí všem bytostem, potřebujeme jej pocítit sami, a to nám jisté zásady, pilíře pomáhají zvědomit.

Poselství Mezinárodního dne jógy

Jóga je cesta vedoucí ke zlepšení fyzického i duševního zdraví každého z nás bez ohledu na to, zda máme či nemáme nějaké zdravotní omezení. Jak se oslavil mezinárodní den jógy ve světě?

S ájurvédou i v létě

A je to tady… Dlouhé, pohodové letní dny. Usrkáváte limonádu někde u bazénu? Balíte se na piknik? Sledujete západ slunce na pláži? Snad ano. Jen pozor na vedlejší účinky tohoto období!

Klid, nirodha, nedílná součást jógové praxe i našich životů

Mnoho lidí, zejména těch, co s jógou začínají, mají potřebu si stanovit cíl a hodnotit jeho dosažení. Co je tím myšleno? Například, chci umět stoj na rukou, chci v něm vydržet minutu nebo dvě, chci zvládnout všechny varianty záklonů… Je vám to povědomé?

Narovnejte svá záda!

Chcete zlepšit držení těla a zbavit se neustálého hrbení? Pak si najděte pár minut denně a praktikujte ásany, které se špatnými zády zcela zatočí.

Jaký význam má v józe symbolika světla?

Jóga nám poskytuje prostor pro vydání se na tichou cestu dovnitř sebe sama. Tam, kde se můžeme spojit s naším vnitřním světlem a jeho jiskru potom vnést do světa a sdílet ji s ostatními. Naše vnitřní světlo, naše světlo naděje, je světlem oproštěným od všeho utrpení a smutku, je naší nejhlubší podstatou, odrazem Boha v každém z nás.

Žlázová porucha – celulitida

Tato nepříjemná žlázová porucha se vyskytuje především u žen. Jedná se o podkožní ukládání tuků v oblasti stehen, hýždí, žaludku, předloktí a pod bradou. Jak může v tomto případě pomoci jóga?

Vyhrajte nad špatnou náladou!

Známe to všichni, snažíme se být stále usměvaví, spokojení a šťastní, ale ne vždy realita odpovídá tomu, co bychom si přáli. Pokud už vás přepadne špatná nálada, nevěste hlavu, cvičte!