Porce: 4
Doba přípravy: 45 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 2 mrkve
- ½ bulvy celeru
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 1 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
- 2 lžičky garam masala koření
- 300 g červené čočky
- 4 rajčata (nebo rajčata z plechovky)
- 1 konzerva kokosového mléka
Postup
- Čočku důkladně propláchněte a nechte stranou.
- V hrnci na oleji osmahněte cibuli a nadrobno nakrájenou zeleninu, za občasného promíchání restujte do změknutí.
- Přidejte koření garam masala a zázvor. Po chvíli přidejte rajčata a čočku. Podlijte vodou podle potřeby a osolte.
- Když se voda vyvaří, přilijte kokosové mléko a ještě chvíli vše povařte.
- Dál je hotový, když se čočka začne rozvářet. Podávejte ho třeba s nasekaným koriandrem.
- autorka: Tina Schmidt
- @tinajedoma
- foto: Shutterstock.com