BLESKOVĚ
Recepty 17. 02. 2021 PDF Tisk

Čočkový dál

Slovo dál znamená v překladu "luštěnina". Vyzkoušejte úžasnou kombinaci koření v doprovodu čím dál populárnější červené čočky.  

Čočkový dál

Porce: 4
Doba přípravy: 45 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 2 mrkve
  • ½ bulvy celeru
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky garam masala koření
  • 300 g červené čočky
  • 4 rajčata (nebo rajčata z plechovky)
  • 1 konzerva kokosového mléka

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte a nechte stranou.
  2. V hrnci na oleji osmahněte cibuli a nadrobno nakrájenou zeleninu, za občasného promíchání restujte do změknutí.
  3. Přidejte koření garam masala a zázvor. Po chvíli přidejte rajčata a čočku. Podlijte vodou podle potřeby a osolte.
  4. Když se voda vyvaří, přilijte kokosové mléko a ještě chvíli vše povařte.
  5. Dál je hotový, když se čočka začne rozvářet. Podávejte ho třeba s nasekaným koriandrem.
  • autorka: Tina Schmidt
  • @tinajedoma
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné