Topinamburový krém s žampiony

S podzimem začíná sezóna topinamburů, proto je právě teď ten nejlepší čas pro jejich využití v kuchyni! Pokud s nimi ještě nemáte zkušenosti, zkuste si připravit lahodný krém, který je jednoduchý a voňavý po žampionech.

Liškové rizoto

Italská klasika ve variantě s houbami a petrželí. Dopřejte si s příchodem chladnějších dnů tento lahodný pokrm s oblíbenými liškami a s vůní parmazánu!

Ovesná kaše naslano s vejcem a halloumi sýrem

Že ještě neznáte slanou ovesnou kaši? Tak to musíte vyzkoušet tento chutný recept plný rajčat a s poctivou dávkou kvalitních bílkovin! Skvělá kaše totiž nemusí být jen sladká.

Cuketové hranolky

Vyzkoušejte netradiční hranolky z cukety! Nejsou smažené, ale pečené v troubě: mohou posloužit jako křupavá příloha nebo chuťovka – třeba v doprovodu česnekového dipu. 

Shakshuka

Lečo v novém kabátu: to je shakshuka [šakšuka]! Hraje všemi barvami a její příprava je mimořádně snadná. Poslouží vám jako vydatná snídaně či jako lehčí večeře, po které se zapráší. 

Cuketovo-quinoový salát

Pokud hledáte recept na pokrm z cukety, který zasytí, dodá potřebné živiny, ale v létě nezatíží, pak zkuste tento skvělý salát obohacený o kvalitní zdroje bílkovin!

Hrášková pomazánka s mátou

Lehká, osvěžující a rychle připravená – takovými vlastnostmi se chlubí tato svěží letní pomazánka! Pokud máte za oknem nebo na zahrádce mátu, je teď ten správný čas na to ji využít na talíři!

Špagety s ratatouille

Veganská obměna známých boloňských špaget, která vás mile překvapí svou chutí!

Tortilly s tuňákem a mangem

Toužíte v létě po lehkém, čerstvém a hlavně rychlém obědě? Pak tu pro vás máme skvělé plněné tortilly se svěžím mangem a vydatným tuňákem.

Pomerančový krém

Svěží krém z pomerančů se hodí nejen jako vyvážená svačinka, ale také si ho můžete připravit k snídani. Perfektní volba na léto!