Ovesné kostky s malinami

Ovesné kostky si skvěle rozumí s letním sezónním ovocem jako jsou maliny, ostružiny, rybíz nebo i rebarbora. Jsou vydatnou snídaní, svačinou i dezertem v jednom a patří k jedněm z nejchutnějších ovesných pokrmů, které si prostě zamilujete.

Cuketová pizza s mozzarellou

Jestli nějaký typ zeleniny patří k létu tak to jsou jednoznačně rajčata a cukety. Někdy máme takovou úrodu cuket, že už nevíme co s nimi. Pokud se zrovna v takové situaci nacházíte, pak pro vás mám řešení v podobě cuketové pizzy. Topping můžete neustále obměňovat.

Nepečený borůvkový dort

Možná už jste nasbírali první čerstvé borůvky a nebo jen potřebujete zpracovat ty z loňska, abyste udělali prostor čerstvým. Tak jako tak vykouzlíte krásně vypadající dezert, který opravdu skvěle chutná.

Galettka s mákem a švestkami

Další ovoce, které neodmyslitelně patří k létu, jsou švestky. Ty si skvěle rozumí s mákem a tato kombinace si zase dobře rozumí s křehkým těstem. Aniž byste potřebovali formu, můžete připravit původem francouzskou chutnou galette...

Melounové smoothie

Osvěžující, ochlazující, přirozeně sladké a zároveň i výživné – to je melounové smoothie, které určitě přes léto vyzkoušejte! Vodní meloun je navíc bohatý na vitamín C – jen 100 g vám zhruba dodá už 1/4 denní doporučené dávky tohoto vitamínu.

Meruňková bublanina

V létě je třeba využít sezónního ovoce všemi možnými způsoby. Děláme si zdravé smoothie, freshe, chia pudinky, ale v koutku duše toužíme i po domácí české klasice. Nebraňme se a dopřejme si pravou českou bublaninu či ovocný koláč s drobenkou. Však kdy jindy, než v létě!

Třešňový koláč bez mouky

Třešně, další typicky letní a sezónní záležitost, kterou je třeba si užít naplno. Nejčastěji se na stolech objevuje klasická bublanina. Vyzkoušejte ji letos jinak – bez mouky, zato s pořádnou dávkou zdravých tuků v podobě mandlí a kokosu. Je přirozeně bezlepková, vydatná a neméně chutná.

Jahodové tiramisu do skleničky

Jahody jsou výborné jak samotné, tak v kombinaci s mléčnými výrobky. To má svou výhodu – je zmírněn jejich alergenní potenciál. Vykouzlete si proto tyto výborné jahodové poháry, které jsou prostě pohlazením pro chuťové buňky...

Meruňkové knedlíky se zakysanou smetanou a rapadurou

Letní sezóna bez ovocných knedlíků? Dokážete si to představit? My tedy ne. Proto je tu základní recept na ovocné knedlíky, které si můžete vychutnat jak s meruňkami, tak třeba s jahodami nebo borůvkami.

Kedlubnový salát s tofunézou

Sezóna kedlubny akorát začala a kedlubna nám tak trochu vystřídala zelí. Připravíte z ní výborné, osvěžující pokrmy, od salátů, přes kedlubnové zelí, až po kedlubnový gulášek. Vyzkoušet nyní můžete i variaci na pravý coleslaw.