úterý 25. 3. 2025
Využijte zásoby letního ovoce z mrazáku a připravte chutný crumble alias drobenkový koláč!
Silvestrovské oslavy se neobejdou bez křupavých dobrot. Zkuste letos připravit hostům tyčinky z tofu, které se výborně hodí k posezení na konci roku.
Přijde vám klasický recept na tradiční vánočku zbytečně pracný? Tak letos zkuste tuhle zdravější „rychlovku“. Je s tvarohem, zato bez lepku. A chutná skvěle!
Milujete saláty a nechcete se jich vzdát ani v podzimním období? Nemusíte, máme pro vás skvělý recept na teplý salát, který vás zasytí a dodá všechny potřebné živiny! A hotový je raz dva!
Máte rádi pikantní chutě? Pak si musíte připravit tohle úžasné kari, ve kterém sice hraje hlavní roli zelenina, přesto vás tento pokrm skvěle zasytí!
S podzimem začíná sezóna topinamburů, proto je právě teď ten nejlepší čas pro jejich využití v kuchyni! Pokud s nimi ještě nemáte zkušenosti, zkuste si připravit lahodný krém, který je jednoduchý a voňavý po žampionech.
Italská klasika ve variantě s houbami a petrželí. Dopřejte si s příchodem chladnějších dnů tento lahodný pokrm s oblíbenými liškami a s vůní parmazánu!
Že ještě neznáte slanou ovesnou kaši? Tak to musíte vyzkoušet tento chutný recept plný rajčat a s poctivou dávkou kvalitních bílkovin! Skvělá kaše totiž nemusí být jen sladká.
Vyzkoušejte netradiční hranolky z cukety! Nejsou smažené, ale pečené v troubě: mohou posloužit jako křupavá příloha nebo chuťovka – třeba v doprovodu česnekového dipu.
Lečo v novém kabátu: to je shakshuka [šakšuka]! Hraje všemi barvami a její příprava je mimořádně snadná. Poslouží vám jako vydatná snídaně či jako lehčí večeře, po které se zapráší.