Recepty 25. 05. 2022 PDF Tisk

Krém z chřestu a kedlubny

Přestože teploty venku stoupají, našemu trávení udělá dobře teplý pokrm, třeba tento skvělý krém. Sezóna chřestu je v plném proudu, využijte ho tedy do polévky! Potřebovat budete jen pár surovin. Zkuste krém také jako snídani!

Krém z chřestu a kedlubny
  • Porce: 3
  • Doba přípravy: 25 minut
  • Označení: vegetariánské, bezlepkové

 

Ingredience

  • 1 litr vody
  • 600 g bílého chřestu
  • 3 velké kedlubny
  • 150 ml smetany
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
  • klíčky fazolek mungo

Postup:

  1. Chřest oloupejte a spodní dřevnatou část odkrojte. Chřest poté nakrájejte na kousky asi 2 cm velké. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Přiveďte vodu k varu, osolte, přidejte kousky kedlubny i chřestu a vařte asi 15 minut.
  3. Rozmixujte do krémové konzistence, přidejte smetanu a špetku muškátového oříšku. Podle chuti ještě dosolte a opepřete.
  4. Hotový krém podávejte posypaný klíčky mungo.

  

  • autor: Veronika Matoušová
  • www.fitsveronikou.cz
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné