Mungo polévka

Po svátečním hodování určitě přijde vhod lehká zeleninová polévka, která zahřeje a uleví našemu přetíženému trávení.

Teplý zelný salát s fenyklem

Různé druhy salátů jsou skvělé i během zimního období. A takový teplý zelný salát je přímo vitamínovou bombou! Udělejte něco pro své zdraví a nastartujte své trávení do dalšího roku!

Crumble s pekanovými ořechy

Využijte zásoby letního ovoce z mrazáku a připravte chutný crumble alias drobenkový koláč! 

Křupavé tofu tyčinky

Silvestrovské oslavy se neobejdou bez křupavých dobrot. Zkuste letos připravit hostům tyčinky z tofu, které se výborně hodí k posezení na konci roku.

Odlehčený bramborový salát

Pokud už vás nebaví rok co rok připravovat klasickou verzi bramborového salátu s majonézou, zkuste tento recept na lehký a chuťově výrazný salát, který na štědrovečerním stole ostudu rozhodně neudělá.

Bezlepková vánočka

Přijde vám klasický recept na tradiční vánočku zbytečně pracný? Tak letos zkuste tuhle zdravější „rychlovku“. Je s tvarohem, zato bez lepku. A chutná skvěle!

Horká čokoláda s chai masala

Během adventního období bychom se místo stresu a shonu měli trochu hýčkat. Co takhle si připravit lahodnou horkou čokoládu s vůní Indie? Požitek zaručen!

Brokolicový salát s kuskusem a lískovými ořechy

Milujete saláty a nechcete se jich vzdát ani v podzimním období? Nemusíte, máme pro vás skvělý recept na teplý salát, který vás zasytí a dodá všechny potřebné živiny! A hotový je raz dva!

Svatomartinské rohlíčky

Na svátek svatého Martina patří od nepaměti kromě klasického svatomartinského menu a vína také nějaká ta sladká tečka. Tou mohou být třeba skvělé plněné rohlíčky. Připravte si naši zdravější verzi z tvarohového těsta!

Zeleninové kari s květákem a fazolkami

Máte rádi pikantní chutě? Pak si musíte připravit tohle úžasné kari, ve kterém sice hraje hlavní roli zelenina, přesto vás tento pokrm skvěle zasytí!