Recepty

Zeleninová sekaná s ořechy a semínky

Zeleninová sekaná s ořechy a semínky

Tato veganská sekaná bude chutnat i zarputilým propagátorům masa. Tvoří vyvážený pokrm, který si můžete vychutnat jak samotný, tak ho za studena použít do různých burgerů a sendvičů. Tak jako tak si jistě pochutnáte!

celý článek
Banánové flapjacky

Banánové flapjacky

Za tyto výborné ovesné tyčinky, jak můžeme flapjackům také jinak říkat, bych dala ruku do ohně. Jak k snídani, tak ke svačině vám dodají mnoho energie, na jejíž vlně pojedete několik hodin. Jsou výborné pro sportovce před výkonem i po něm, pro děti jako zdravé mlsání, ale i pro dospělé k plnění každodenních povinností.

celý článek
Čokoládový dort s červenou řepou

Čokoládový dort s červenou řepou

Studené a sychravé dny si žádají sladké, slané a kyselé pokrmy, tedy ty chutě, které vyrovnávají vátu. Tento lahodný dort bez obilné mouky, za to s pěknou dávkou zdravé červené řepy, vás spolu s lahodnou kávou jistě potěší.

celý článek
Dip z pečeného lilku „Baba ganoush“

Dip z pečeného lilku „Baba ganoush“

Tento dip (pomazánka) je velmi oblíbený na Blízkém východě, kde se podává jako typický předkrm. O lilku se říká, že podporuje činnost jater, v kombinaci s česnekem je pro chladnější dny tedy ideální....

celý článek
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Česnek obsahuje mnoho silic, saponinů, lektinů a flavonoidních látek. Jeho charakteristická štiplavost a „síla“ je dána přítomností alicinu, který je zodpovědný za jeho silné antibakteriální a protiplísňové účinky. Troufám si říci, že pečený česnek je jedna z nejlahodnějších záležitostí...

celý článek
Hruškový závin

Hruškový závin

Hrušky jsou tradiční podzimní ovoce, které my Češi máme opravdu rádi. Pečeme obrácené linecké koláče, zavařujeme, přidáváme hrušky k masu nebo připravujeme hřejivá chutney na zimu. Hrušky jsou ale výborné i v tradičním jablečném závinu - zde je jednoduchý recept.

celý článek
Salát s čočkou a sýrem halloumi

Salát s čočkou a sýrem halloumi

Pokud ještě halloumi neznáte, skoro jistě si ho zamilujete. Jedná se o aktuální „trendy“ sýr, na který můžete stále častěji narážet v restauracích, stejně jako tomu bylo kdysi např. s bůvolí mozzarellou. Halloumi se vyrábí z ovčího a kozího mléka a jeho polotvrdá struktura ho dělá vhodným ke grilování či restování, aniž by se roztekl.

celý článek
 Pohankové palačinky se špenátem a brynzou

Pohankové palačinky se špenátem a brynzou

Sladké palačinky sice co se týče oblíbenosti vedou, slané jim jsou ale v patách. Vyzkoušejte různé variace slaných náplní. Já rozhodně preferuji dokonalou kombinaci špenátu a brynzy – ta nikdy nezklame. Snad zachutnají i vám :)

celý článek
Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček

K podzimu dýně prostě patří, proto nemohou chybět ani dýňové recepty. Vyzkoušejte tento lehký dýňový chlebíček, který se hodí jak k polévce, tak k různým pomazánkám či sendvičům.

celý článek
Podzimní arašídová granola

Podzimní arašídová granola

Zítra začíná astronomický podzim, který nám dává najevo, že se zase pěkně dlouho neohřejeme. Zvedněte si náladu slaďoučkou podzimní granolou, která zahřeje a povzbudí v pochmurných dnech...

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket