Recepty 20. 04. 2022 PDF Tisk

Muffiny se sýrem feta a špenátem

Pokud nevíte, co se zbytky z velikonočních oslav, zkuste tyhle slané muffiny! Jsou jednoduché a vy si tak snadno připravíte skvělou večeři nebo svačinu, kterou si navíc můžete pohodlně vzít kamkoli s sebou.

Muffiny se sýrem feta a špenátem

Porce: 12
Doba přípravy: 40 minut
Označení: vegetariánské 

Ingredience

  • 450 g špaldové celozrnné mouky
  • 15 g prášku do pečiva bez fosfátů
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • 2 vejce
  • 280 ml rýžového mléka
  • 100 ml řepkového oleje
  • 125 g mladého špenátu
  • 100 g rajčat
  • 125 g sýru feta
  • cherry rajčátka na ozdobu
  • sůl, pepř
  • sušený česnek
  • oregano

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, formu na muffiny vyložte pečicím papírem nebo papírovými košíčky.
  2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, pepř, česnek a oregano.
  3. V druhé míse vyšlehejte vejce s mlékem, přidejte olej, promíchejte a spojte se sypkou směsí.
  4. Vmíchejte nasekaný špenát, na kostičky nakrájená rajčata a rozdrobenou fetu.
  5. Lžící vkládejte těsto do forem a na vršek každého muffinu položte půlku cherry rajčátka.
  6. Nechte péct 20 až 25 minut.

TIP: Rajčata mohou být i sušená!

Objednat předplatné