Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 120 g rýže arborio
- 150 g hlívy ústřičné
- 100 g mladého hrášku
- pár lístků bazalky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- citronová šťáva z 1 citronu
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci orestujte na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky. Jakmile zesklovatí, přidejte rýži a orestujte ji.
- Zalijte vývarem a nechte vařit asi 8 minut, promíchejte, přilijte víno a vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
- Mezitím orestujte na zbylém olivovém oleji hlívu, poté k ní přisypte mladý hrášek a nechte ho prohřát. Směs přidejte do hrnce s rýží a promíchejte.
- Pokapejte citronovou šťávou a posypte bazalkou. Podle chuti dosolte a opepřete.