Recepty 27. 04. 2022 PDF Tisk

Rizoto s hlívou ústřičnou a mladým hráškem

Lehký jarní pokrm, který vás osvěží svou zelenou barvou a nakopne imunitu díky skvělé hlívě. Jarní únava ani nachlazení nebudou mít šanci.

Rizoto s hlívou ústřičnou a mladým hráškem

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 120 g rýže arborio
  • 150 g hlívy ústřičné
  • 100 g mladého hrášku
  • pár lístků bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • sůl, pepř

Postup

  1. V hrnci orestujte na olivovém oleji česnek nakrájený na plátky. Jakmile zesklovatí, přidejte rýži a orestujte ji.
  2. Zalijte vývarem a nechte vařit asi 8 minut, promíchejte, přilijte víno a vařte, dokud se tekutina nevyvaří.
  3. Mezitím orestujte na zbylém olivovém oleji hlívu, poté k ní přisypte mladý hrášek a nechte ho prohřát. Směs přidejte do hrnce s rýží a promíchejte.
  4. Pokapejte citronovou šťávou a posypte bazalkou. Podle chuti dosolte a opepřete.

Objednat předplatné