Recepty 03. 08. 2022 PDF Tisk

Cuketové muffiny

V době cuket by byl hřích si z nich nepřipravit alespoň jeden sladký recept! Muffiny se skvěle hodí na rodinnou oslavu, pro návštěvu nebo jen tak k ledové kávě. Navíc váš potěší vysokým obsahem vlákniny, nízkým obsahem cukru a svěží chutí s vůní skořice.

Cuketové muffiny
  • Porce: 12 kusů
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Označení: vegetariánské, veganské

 

Ingredience

260 g celozrnné špaldové mouky
130 g mandlové mouky
50 g kokosového cukru
1 prášek do pečiva bez fosfátů
1 lžíce skořice
1 menší zralý banán
1 menší mladá cuketa (kolem 350 g)
200 ml rostlinného mléka
3 lžíce citronové šťávy

Postup

1. V jedné míse smíchejte proseté mouky, prášek do pečiva, skořici a cukr.
2. Cuketu důkladně umyjte a nastrouhejte najemno. Nemusíte ji loupat. V druhé míse rozmačkejte banán, přidejte nastrouhanou cuketu, citronovou šťávu a mléko.
3. Do cuketového těsta přidejte sypkou směs a důkladně promíchejte.
4. Těsto rozdělte do muffinových formiček a pečte na 180 °C asi 25 minut. Těsto vyzkoušejte špejlí.
  • autorka: Veronika Matoušová
  • www.fitsveronikou.cz
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné