Dýňový podzim: Nadýchané dýňové lívance

12. 10. 2016


Další recept s dýní je naprosto neodolatelný - dýňové lívance jsou sladkým zhřešením, které si můžete dopřát k snídani nebo předložit hostům jako desert. Lívancům bude úplně stačit plátek másla navrch a lžíce sirupu - po americku.

Porce: 6 větších lívanců

Doba přípravy: 20 min

Označení: Vhodné pro vegetariány.

 

Ingredience

  • 125 g špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 80 g dýňového pyré
  • 200 ml vanilkového sójového mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce čokoládových peciček (možno nahradit pokrájenou čokoládou)
  • 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • lžička skořice
  • dvě špetky muškátového oříšku
  • špetka hřebíčku
  • 30 kapek vanilkové esence
  • špetka soli
  • kokosový olej/řepkový olej/ghí na pánev

 

Postup

  1. Připravte si mísu, prosejte do ní mouku, přidejte prášek do pečiva a koření (skořici, muškátový oříšek, hřebíček a sůl).
  2. V druhé, menší míse, smíchejte pyré, javorový sirup, vejce, vanilkovou esenci a sójové mléko.
  3. Sypkou směs vmíchejte do tekuté a na závěr přidejte čokoládu. Konzistence by měla být tak akorát tekutá (případně přilijte ještě trochu mléka nebo přidejte mouku).
  4. Na pánvi s trochou tuku postupně smažte na střední plamen lívanečky zhruba 2-3 minuty z každé strany.
  5. Podávejte s toppingem dle chuti - můžete zkombinovat máslo a skořici nebo máslo a javorový sirup, či přidat jen zakysanou smetanu a ovoce.

 

 


Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket