Porce: 6 větších lívanců
Doba přípravy: 20 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 125 g špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 80 g dýňového pyré
- 200 ml vanilkového sójového mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce čokoládových peciček (možno nahradit pokrájenou čokoládou)
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- lžička skořice
- dvě špetky muškátového oříšku
- špetka hřebíčku
- 30 kapek vanilkové esence
- špetka soli
- kokosový olej/řepkový olej/ghí na pánev
Postup
- Připravte si mísu, prosejte do ní mouku, přidejte prášek do pečiva a koření (skořici, muškátový oříšek, hřebíček a sůl).
- V druhé, menší míse, smíchejte pyré, javorový sirup, vejce, vanilkovou esenci a sójové mléko.
- Sypkou směs vmíchejte do tekuté a na závěr přidejte čokoládu. Konzistence by měla být tak akorát tekutá (případně přilijte ještě trochu mléka nebo přidejte mouku).
- Na pánvi s trochou tuku postupně smažte na střední plamen lívanečky zhruba 2-3 minuty z každé strany.
- Podávejte s toppingem dle chuti - můžete zkombinovat máslo a skořici nebo máslo a javorový sirup, či přidat jen zakysanou smetanu a ovoce.