Porce: 4 minipizzy
Příprava: 30 min
Označení: Vhodné pro vegetariány. Bezlepkové.
Ingredience
- 1/2 hrnečku instantní polenty
- 1 a 1/2 hrnku vody
- 1 kostka BIO zeleninového bujonu
- cca 8 sušených rajčat naložených v olivovém oleji
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- sůl
Postup
- Do kastrůlku nalijeme vodu a přidáme kostku zeleninového bujónu. Když je voda přivedena k varu, vsypeme instantní polentu, lehce osolíme a za stálého míchání asi 3 minuty vaříme.
- Hotovou polentu si objemově rozdělíme na čtyři části. Na plech vyložený pečícím papírem si položíme malou kulatou formičku beze dna (v průměru cca 8 cm, vymazanou zevnitř olejem), dáme do ní vždy 1/4 polenty a mokrou lžící upěchujeme do tvaru formy zhruba centimetr vysoká kola. Takto vytvoříme 4 minipizzy.
- Každé kolečko posypeme parmazánem a necháme společně zapéct 15 min v předem předehřáté troubě na 180 °C. Po 10 min pečení posypeme minipizzy pokrájenými sušenými rajčaty a necháme ještě 5 minut v troubě zapéct.
- Hotové minipizzy necháme pár minut odpočinout na mřížce a poté podáváme.
Průměrné nutriční hodnoty na jednu minipizzu
- Energie: 167 kcal/ 702 kJ
- Sacharidy: 20 g
- Bílkoviny: 6,7 g
- Tuky: 6,7 g