BLESKOVĚ
Recepty 03. 11. 2021 PDF Tisk

Čočkový salát s mladou cibulkou

Saláty rozhodně nepatří jen k létu. Dopřát si je můžete i s příchodem podzimu. Stačí vybrat ty správné suroviny a chutě, které se k prvním chladným dnům budou skvěle hodit, a rychlý zdravý oběd nebo večeře je na světě!

Čočkový salát s mladou cibulkou

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové, veganské 

Ingredience

  • 250 g červené čočky
  • 1 svazek mladé cibulky
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 3 lžíce oleje
  • 50 g uzeného tofu
  • svazek listové petržele
  • šťáva z citronu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Čočku si předem namočte a poté uvařte dle návodu. Po uvaření ji nechte trochu vychladnout.
  2. Očistěte cibulku, mrkev, papriku i celer. Mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky. Papriku nakrájejte na proužky a cibulku na malá kolečka.
  3. Na pánvi s olejem orestujte tofu s mrkví, po chvíli přidejte celer a papriku. Nechte prohřát a vše přidejte k čočce. Nakonec vmíchejte cibulku. Osolte, opepřete a pokapejte šťávou a zbylým olejem.
  4. Přidejte nasekanou petržel a promíchejte. Nechte alespoň půl hodiny odležet.

 

Objednat předplatné