Recepty 27. 01. 2024 PDF Tisk

Mexická polévka s tortilla chipsy

Tato polévka v mexickém stylu je plná chutí a korunu jí dodávají křupavé tortilla chipsy. Je vydatná a skvěle poslouží jako hlavní chod.

Mexická polévka s tortilla chipsy

Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 1 konzerva hnědých fazolí
  • 1 konzerva kukuřice
  • 1 konzerva sekaných rajčat
  • 1 hrst kukuřičného kuskusu
  • 1 svazek koriandru
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • šťáva z 1 limetky
  • tortilla chipsy na podávání
  • chilli
  • sůl

Postup

  1. Ve větším hrnci na oleji orestujte cibulku a přidejte na drobno pokrájenou kořenovou zeleninu. Vše restujte přibližně 10 minut, a až bude zelenina poloměkká, přidejte konzervu fazolí a kukuřice. Vařte 10 minut a podle potřeby podlijte vodou.
  2. Poté přidejte konzervu rajčat a dochuťte kořením. Kyselou chuť dolaďte agávovým sirupem.
  3. Na závěr přidejte kuskus a vařte do zhoustnutí několik minut.
  4. Polévku dochuťte koriandrem a limetkou a podávejte s tortilla chipsy.

 

  • autorka: Tina Schmidt
  • foto: @tinajedoma

Objednat předplatné