Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 1 konzerva hnědých fazolí
- 1 konzerva kukuřice
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1 hrst kukuřičného kuskusu
- 1 svazek koriandru
- 5 lžic olivového oleje
- 1 středně velká cibule
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 1 lžíce agávového sirupu
- šťáva z 1 limetky
- tortilla chipsy na podávání
- chilli
- sůl
Postup
- Ve větším hrnci na oleji orestujte cibulku a přidejte na drobno pokrájenou kořenovou zeleninu. Vše restujte přibližně 10 minut, a až bude zelenina poloměkká, přidejte konzervu fazolí a kukuřice. Vařte 10 minut a podle potřeby podlijte vodou.
- Poté přidejte konzervu rajčat a dochuťte kořením. Kyselou chuť dolaďte agávovým sirupem.
- Na závěr přidejte kuskus a vařte do zhoustnutí několik minut.
- Polévku dochuťte koriandrem a limetkou a podávejte s tortilla chipsy.
- autorka: Tina Schmidt
- foto: @tinajedoma