pondělí 24. 3. 2025
Umíte si představit Vánoce bez vanilkových rohlíčků? Že ne? Kuchaři z Jíme zdravě také ne a proto pro vás připravili tento výborný recept na vanilkové rohlíčky z celozrnné mouky, na kterých si pochutnáte a ještě budete mít dobrý pocit, že mlsáte zdravě. :-)
Připravte si celozrnnou vánočku podle kuchařů z Jíme zdravě. Tento vánoční recept a mnoho dalších receptů najdete v kuchařce Jíme zdravě s Fitrecepty II.
Každý má své oblíbené druhy vánočního cukroví. Byla by ale škoda skončit jen u klasických druhů. Zkuste třeba mrkvové sušenky nebo skvělá mandlová srdíčka, vhodná nejen pro milovníky nepečených verzí cukroví.
Autoři kuchařek Jíme zdravě pro vás připravili recept na krémovou česnekovou polévku, která vás zasytí a prohřeje i v těch nejchladnějších zimních dnech. Tento sezónní recept a mnoho dalších najdete v kuchařce Jak jíme zdravě v zimě.
Saláty rozhodně nepatří jen k létu. Dopřát si je můžete i s příchodem podzimu. Stačí vybrat ty správné suroviny a chutě, které se k prvním chladným dnům budou skvěle hodit, a rychlý zdravý oběd nebo večeře je na světě!
Tento orientální pokrm s vůní skořice se může stát výbornou snídaní a nebo dezertem podzimních a zimních dní. Místo čerstvého ovoce můžete použít ovoce sušené a ubrat na přidaném cukru.
Vyzkoušejte náš hřejivý ájurvédský recept na lahodnou špenátovou rýži, kterou můžete podávat jako hlavní chod i jako přílohu.
Máte-li doma zásoby dýně a polévek jste už přejedení, zkuste ji použít do dezertu! Máme pro vás jednoduchý recept na chlebíček, který bude díky dýni krásně vláčný a zázvor mu dodá lehce pikantní chuť.
Dolaďte chuť zralých hrušek medem a lískovými ořechy! Tento zdravý dezert podtržený vůní skořice se hravě může stát součástí vašeho podzimního jídelníčku.