Míchaná tofu vajíčka

Pokud z nějakého důvodu nemůžete nebo nechcete konzumovat slepičí vejce, pak pro vás budou míchaná tofu vajíčka báječnou náhradou. Při správné přípravě budete jen těžko hledat chuťové rozdíly...

Řecký salát

Řecký salát už má v současnosti mnoho receptur, ten původní tradiční se však skládá jen ze základních ingrediencí a nesmí v něm chybět pořádná dávka olivového oleje...

Frappé – studená káva

Frappé má svůj původ v Řecku a patří k populárním osvěžujícím kávovým nápojům, které se servírují v různých obměnách.

Salát s melounem a sýrem feta

Tento pokrm je plně letní, osvěžující pochoutkou, kterou si můžete dopřát při horkých večerech nebo ji můžete naservírovat k letnímu drinku svým přátelům. Kombinace slaného sýra a sladkého melounu je zvláštní a určitě vás zaujme.

Marcipánová bábovka

Receptů na bábovku je mnoho! Každá rodina si většinou dědí svůj osvědčený recept z generace na generaci. Vyzkoušejte tuto verzi s marcipánem, který dodá bábovce sladkost a vláčnost :)

Tvarohové knedlíky s jahodami

Kdo by nemiloval ovocné knedlíky! Receptů na jejich nejrůznější kombinace, a to nejen těst, je opravdu bezpočet. Stará dobrá klasika – tvarohové těsto – ale nikdy nezklame. Zde je základní recept.

Kosmatice

Kosmatice se tradičně smaží před začátkem léta v období plného květu černého bezu. Z černého bezu můžete také připravit skvělý sirup. Květ bezu je mimořádně zdravý, obsahuje hodně vitamínu C a je mimořádně prospěšný hlavně i jako usušený pro přípravu podzimních čajů proti nachlazení.

Špaldové krekry se semínky

Krekry jsou vhodnou náhradou běžného pšeničného pečiva – obsahují semínka, bohatá na zdraví prospěšné tuky, a pokud si je připravíte doma, tak jsou i prostá aditiv, palmového tuku či kypřidel. Vyzkoušejte a už je budete péci pořád.

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny jsou rychlé, ale vydatné jídlo, které oceníte ideálně na víkendový oběd někde na chalupě. Dozdobte je čerstvými bylinkami a všichni budou spokojeni.