Recepty

Zapečené palačinky se špenátem a ricottou

Zapečené palačinky se špenátem a ricottou

Italský sýr ricotta se skvěle hodí do různých sladkých i slaných náplní. I když je mírně nasládlý, rozumí si se špenátem a česnekem. Vyzkoušejte tyto zapečené palačinky na slano, kde se všechny chutě krásně spojují.

celý článek
Mrkvové lívance s opečeným banánem

Mrkvové lívance s opečeným banánem

Mrkev je ve sladkých jídlech doslova zázrak – vše dělá vláčnější, šťavnatější a prostě a jednoduše chutnější. Před nedávnem jsme tu měli recept na známý carrot cake. Mrkev můžete přidat ale i do mnohem obyčejnějšího receptu – do lívanců.

celý článek
Gnocchi se šalvějí

Gnocchi se šalvějí

Šalvěj je bylinka, ze které si často připravujeme čaj. Výborně si ale rozumí s máslem a máslo zase s gnocchi. Až budete mít chuť a trochu času, vyzkoušejte domácí gnocchi. Zjistíte, že je to opravdu snadné...

celý článek
Kmínový (ne)chléb

Kmínový (ne)chléb

Nízkosacharidové stravování je aktuálně velmi oblíbeným výživovým stylem. S klasickým chlebem si moc nerozumí, ale to vám nebrání si upéct nízkosacharidový ne(chléb), který je bohatý na tuky a bílkoviny.

celý článek
Salát Coleslaw z červeného zelí

Salát Coleslaw z červeného zelí

Do klasického Coleslawu patří bílé zelí a majonéza. My vám přinášíme alternativu o něco lehčí, ale stejně dobrou. Červené zelí má výraznější chuť, a tak ho nezahanbí ani zakysaná smetana. Zkuste ho, dokud je ještě zelí všude dost.

celý článek
Cizrnové řezy se skořicovým krémem

Cizrnové řezy se skořicovým krémem

Cizrnový základ koláče je výborný pro nekonečnou improvizaci. Luštěnina místo mouky dodá velké množství vlákniny a bílkovin. Cizrnové řezy jsou skvělou snídaní na horách před celodenním lyžováním nebo třeba jako zdravý dezert ke kávě. 

celý článek
Hráškové placičky

Hráškové placičky

Hráškové placičky se skvěle hodí jako příloha, či jako alternativa ke sladkým lívancům, pokud si je chcete dopřát naslano. Mají vysoký obsah vlákniny a jejich zelená barva přinese příjemné rozptýlení.

celý článek
Pomazánka z řapíkatého celeru

Pomazánka z řapíkatého celeru

Milovníci méně tradičních chutí zbystřete. Tento dip/pomazánka je kombinací tradičních asijských chutí a svěžího řapíkatého celeru. Můžete si ji dopřát jen tak se zeleninou, s variací krekrů nebo s luštěninovými lupínky.

celý článek
Pikantní polévka z batátů

Pikantní polévka z batátů

Zima už udeřila naplno, hory se prohýbají pod sněhem a my po svátcích a po novém roce odlehčujeme. Byla by chyba vsázet na studené saláty. Přitlačte na horkých, hutných polévkách. Zde je inspirace.

celý článek
Vánoční inspirace našich autorů – Veronika Nadymáčková

Vánoční inspirace našich autorů – Veronika Nadymáčková

Naše autory jsme poprosili, jestli by se s námi nepodělili o recept na cukroví, které pro ně něco zmanemá. Nechybí ani malé poodhalení toho, jestli pečou vlastní či spoláhají na ostatní a jaká je jejich nejoblíbenější ingredience....

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket