Recepty

Cuketový perník s čokoládovou polevou

Cuketový perník s čokoládovou polevou

Přidání zeleniny (cukety, mrkve, červené řepy..) do pečených buchet či koláčů vždy dodá skvělou vláčnost a šťavnatost a zároveň trochu toho zdravějšího elementu. Vyzkoušejte tento výborný perník – ani nepoznáte, že je veganský :)

celý článek
Salát s ředkvičkami

Salát s ředkvičkami

Pokud rádi nakupujete českou sezónní zeleninu, sáhněte po ředkvičkách, které jsou k dostání na trzích i v obchodech. Díky svým hořčičným olejům a silicím působí proti plísním a bakteriím, jsou plné vlákniny a obsahují i vitamín C.

celý článek
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Chřestová sezóna je v plném proudu! Rozhodně byste si měli připravit alespoň jeden pokrm s touto pochoutkou - zkuste toto jednoduché rizoto vyladěné kozím sýrem.

celý článek
Guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je staronová superpotravina, která má antivirové, antibakteriální a protirakovinné účinky, čehož se hojně využívá v tradičním léčitelství již po staletí. Je bohatá na betaglukany, stimulanty přirozené imunity, vitamíny i minerály. Pokud máte rádi houby, jistě byste ji do svého jídelníčku měli zařadit.

celý článek
Hrášková polévka s mátou

Hrášková polévka s mátou

Zelená je barva jara, zelená je barvou očisty... Odlehčeme jídelníček zelenou polévkou! Základem hráškovky jsou i fazole, které jí dodají bílkoviny a tím i sytost.

celý článek
Žemlovka z velikonočního mazance

Žemlovka z velikonočního mazance

Z vlastní zkušenosti si troufám tvrdit, že pokrmy "ze zbytků" patří k těm nejlepším. Pokud vám zbyl mazanec nebo jste si ho schválně schovali, použijte ho na žemlovku. Oproti obyčejným rohlíkům je mazanec nadýchanější a o to víc je žemlovka lahodnější.

celý článek
Celozrnný mazanec

Celozrnný mazanec

Plánujete si letos na Velikonoce upéct něco zdravějšího? Stačí zaměnit pár ingrediencí a hned máte tradiční mazanec, jen o něco lehčí, výborný ke kávě či k čaji. Celozrnná mouka má o trochu jiné vlastnosti než mouka bílá - mazanec je pak hutnější a má plnější chuť.

celý článek
Salát se skořicovou zálivkou

Salát se skořicovou zálivkou

Pokud máte rádi spojení zeleniny a sladké chuti ovoce, tenhle salát vám bude jistě chutnat. Polníček má jemnou oříškovou chuť a vyčnívá svým vysokým obsahem hořčíku a vitamínu C. 

celý článek
Jarní rýžové rolky s avokádem a mangem

Jarní rýžové rolky s avokádem a mangem

Jarní měsíce si žádají lehkou stravu, a tak pro vás máme další recept na zdravý a výživný pokrm, který si můžete přibalit třeba na výlet do přírody.

celý článek
Jarní salát s pohankou

Jarní salát s pohankou

Přivítejte jaro lehkým výživným salátem s pohankou. Pohanka se řadí mezi pseudoobiloviny a je obzvláště bohatá na rutin, látku, která napomáhá správné pevnosti cévních a žilních stěn.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Mala Collective
Energy Studio jd
JógaMarket