Recepty

Teplý vánoční pudink

Teplý vánoční pudink

Většinu času necháváme pudink ztuhnout a vychladit, tento se ale podává ještě teplý. Nepříliš tradiční kombinace perníkového koření a ovoce kaki je chuťově sladěnou dvojicí, která zahřeje a potěší vaše chuťové buňky.

celý článek
Bezlepková vosí hnízda s pudinkovým krémem

Bezlepková vosí hnízda s pudinkovým krémem

Vosí hnízda, nebo chcete-li, vosí úly, patří k nejoblíbenějším druhům cukroví. Jejich příprava nepatří k nejjednodušším, a proto bývají často chváleny. Připravte letos vosí hnízda v bezlepkové podobě a místo klasického máslového krému či vaječného koňaku použijte lehčí pudinkový krém. Zde je recept.

celý článek
Makový koláč

Makový koláč

S mákem se nejčastěji setkáváme v makových buchtách či závinech na pultech obchodů, již méně ho ale používáme do svých kulinářských výtvorů. V našich kuchyních je mák tak trochu zapomenutou potravinou s velmi zajímavými nutričními vlastnosti. Obsahuje velké množství vápníku, vlákniny a za předpokladu správného skladování i příznivých nenasycených tuků. Zařaďte kvalitní mák do svého jídelníčku častěji, třeba v podobě tohoto koláče :).

celý článek
Zeleninová sekaná s ořechy a semínky

Zeleninová sekaná s ořechy a semínky

Tato veganská sekaná bude chutnat i zarputilým propagátorům masa. Tvoří vyvážený pokrm, který si můžete vychutnat jak samotný, tak ho za studena použít do různých burgerů a sendvičů. Tak jako tak si jistě pochutnáte!

celý článek
Banánové flapjacky

Banánové flapjacky

Za tyto výborné ovesné tyčinky, jak můžeme flapjackům také jinak říkat, bych dala ruku do ohně. Jak k snídani, tak ke svačině vám dodají mnoho energie, na jejíž vlně pojedete několik hodin. Jsou výborné pro sportovce před výkonem i po něm, pro děti jako zdravé mlsání, ale i pro dospělé k plnění každodenních povinností.

celý článek
Čokoládový dort s červenou řepou

Čokoládový dort s červenou řepou

Studené a sychravé dny si žádají sladké, slané a kyselé pokrmy, tedy ty chutě, které vyrovnávají vátu. Tento lahodný dort bez obilné mouky, za to s pěknou dávkou zdravé červené řepy, vás spolu s lahodnou kávou jistě potěší.

celý článek
Dip z pečeného lilku „Baba ganoush“

Dip z pečeného lilku „Baba ganoush“

Tento dip (pomazánka) je velmi oblíbený na Blízkém východě, kde se podává jako typický předkrm. O lilku se říká, že podporuje činnost jater, v kombinaci s česnekem je pro chladnější dny tedy ideální....

celý článek
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Česnek obsahuje mnoho silic, saponinů, lektinů a flavonoidních látek. Jeho charakteristická štiplavost a „síla“ je dána přítomností alicinu, který je zodpovědný za jeho silné antibakteriální a protiplísňové účinky. Troufám si říci, že pečený česnek je jedna z nejlahodnějších záležitostí...

celý článek
Hruškový závin

Hruškový závin

Hrušky jsou tradiční podzimní ovoce, které my Češi máme opravdu rádi. Pečeme obrácené linecké koláče, zavařujeme, přidáváme hrušky k masu nebo připravujeme hřejivá chutney na zimu. Hrušky jsou ale výborné i v tradičním jablečném závinu - zde je jednoduchý recept.

celý článek
Salát s čočkou a sýrem halloumi

Salát s čočkou a sýrem halloumi

Pokud ještě halloumi neznáte, skoro jistě si ho zamilujete. Jedná se o aktuální „trendy“ sýr, na který můžete stále častěji narážet v restauracích, stejně jako tomu bylo kdysi např. s bůvolí mozzarellou. Halloumi se vyrábí z ovčího a kozího mléka a jeho polotvrdá struktura ho dělá vhodným ke grilování či restování, aniž by se roztekl.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket