Recepty

Matcha latte

Matcha latte

Ještě 2 týdny a je tu jaro. Slibující vyšší teploty zní příjemně a příroda se co nevidět začne zelenat. Než se tak stane, připravme si trochu toho zeleného alespoň doma. Je čas začít pomalu odlehčovat naší stravu a naopak zařazovat povzbuzující a vyživující potraviny... Zkuste si doma připravit stále oblíbenější latté bez kávy, zato s energizujícím čajem matcha.

celý článek
Cibulové chutney

Cibulové chutney

Jestli nám něco často přebývá, tak je to cibule, které často skladujeme více, než ji potřebujeme. Po nějaké době se začíná probouzet a začíná mít tendenci zelenat. To je přesně ten moment, kdy ji musíme zachránit, abychom ji pak nemuseli vyhodit. Jednou z možností, jak ji ve větším množství využít, je připravit cibulové chutney [čatný].

celý článek
Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Bojujte proti virům nachlazení a chřipky i osvědčenými bojovníky z řad potravin – zázvorem, česnekem a mrkví! Hřejivá poctivá polévka je často lepší než kdejaká tabletka :)

celý článek
Falafel s jogurtovým dipem

Falafel s jogurtovým dipem

Falafel je spolu s hummusem tradiční pochoutkou Blízkého východu, která si našla své místo i v kuchyních celého světa. Sytý luštěninový pokrm má všestranné využití, můžete si ho dopřát jak teplý, tak studený např. v obloženém žitném chlebu nebo v salátu.

celý článek
Čokoládový chlebíček s pekanovými ořechy

Čokoládový chlebíček s pekanovými ořechy

Příští týden slaví lidé celého světa svátek zamilovaných, Valentýn. K tomuto dni neodmyslitelně patří čokoláda. Ať už tento svátek slavíte nebo ne, tímto výborným čokoládovým chlebíčkem můžete jen potěšit. Samozřejmě opět ve zdravějším stylu :)

celý článek
Kešu pomazánka se sušenými rajčaty

Kešu pomazánka se sušenými rajčaty

Jemná chuť kešu oříšků doplněná lahodnou chutí sušených rajčat je skvělým základem pro zdravou pomazánku. Připravte ji k večeři, na svačinu či jako dip.

celý článek
Jahelný nákyp s kysaným zelím

Jahelný nákyp s kysaným zelím

V zimních měsících je kysané zelí důležitým zdrojem vitamínu C, které si naše tělo zaslouží nejlépe ze sezónních a lokálních potravin. V kombinaci s jáhlemi a uzeným tofu tvoří vydatný pokrm, který zahřeje a dodá energie pro studené lednové dny.

celý článek
Bramboráky

Bramboráky

O bramborácích se často mluví jako o jídle chudých, protože jsou pouze ze základních surovin – brambor, mléka, vajec a mouky. Zde je recept na vylepšenou a hlavně o něco lehčí verzi, ve které chia semínka dodají trochu omega-3 mastných kyselin a lahůdkové droždí zase vitamíny skupiny B.

celý článek
Boloňská omáčka z červené čočky

Boloňská omáčka z červené čočky

Po období hodování je čas na menší očistu. Vzdejte se na 2 týdny těžších pokrmů, sladkých neřestí a alkoholu a nechte své tělo odpočinout a znovu nalézt svou rovnováhu. Připravujte si lehčí verze pokrmů a soustřeďte se hlavně na ovoce a zeleninu...

celý článek
Celozrnná vánočka

Celozrnná vánočka

Na závěr adventní inspirace pro vás máme recept na královský pokrm – vánočku. To je ale jen startovní čára. Ten pravý závod začíná při její přípravě – správné a dlouhé kynutí, pletení, pečení, skladování... to vše je mnohem důležitější. Proto pro vás máme navíc několik důležitých tipů, se kterými tu dokonale vláčnou a chuťově skvělou vánočku opravdu upečete. Dejte jí hlavně čas...

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket