Recepty

Zapečené avokádo s vejcem

Zapečené avokádo s vejcem

O avokádu se říká, že je jednou z nejzdravějších potravin. V jedné porci naleznete pěknou dávku zdravých nenasycených tuků. Pro svou univerzální nevýraznou chuť je skvělé jako „nasávač“ chutí – co k němu dáte, to si vezme :). Vyzkoušejte ho zapečené s vejcem, se kterým si velmi rozumí....

celý článek
Mandlový koláč s červeným rybízem

Mandlový koláč s červeným rybízem

Červený rybíz je ovoce nadupané vitamínem C, flavonoidními látkami, ale i třeba vápníkem. Je to skvělý nakopávač imunity a proto je dobré si udělat v létě zásoby do mrazáku, aby bylo v zimě z čeho čerpat (mnohem lepší než tabletky...). Ať už použijete mražený nebo čerstvý rybíz, na tomto koláči si určitě pochutnáte.

celý článek
Krémové špagety se žampiony

Krémové špagety se žampiony

Toto jídlo je skvělé v tom, že si ho každý může pozměnit podle svého – lze ho připravit bez lepku, vegansky nebo jako klasickou, poctivou italskou pastu. Na pepři zde nešetřete, dodává těstovinám spolu se žampiony ten pravý šmrnc.

celý článek
Plněné batáty s kešu majonézou

Plněné batáty s kešu majonézou

Batáty jsou úžasnou univerzální potravinou, která se chuťově hodí k velkému množství zeleniny, ořechů a luštěnin, ale i k masu, dipům apod. Vyzkoušejte spojení batátů s černými fazolemi a kešu ořechy. Dohromady tvoří opravdovou lahůdku.

celý článek
Borůvkové smoothie s ovesnými vločkami

Borůvkové smoothie s ovesnými vločkami

Zdravé, rychlé, lehké, ale plnohodnotné... borůvkové smoothie je ideální snídaní či svačinou do horkého dne. Borůvky jsou navíc jedny z nejzdravějších plodů vůbec – tak si je užívejte plnými hrstmi, protože jejich sezóna je krátká! A pak, že na zdravou stranu potřebujeme čas!

celý článek
Voňavá smaženice z hříbků

Voňavá smaženice z hříbků

Když nasbíráte koš hub, první otázka je, kolik jste našli hřibů :). Hříbky jsou velmi chutné houby, kterým sluší jen troška kvalitního tuku, sůl, a v dnešním případě ještě jedna ingredience navíc. V Krkonoších právě zažíváme přímo houbovou sklizeň, a tak pokud máte štěstí a také jste nasbírali, určitě vyzkoušejte!

celý článek
Lečo

Lečo

Není lečo jako lečo :). I když je to pokrm jen z několika ingrediencí, celková chuť a konzistence ve výsledku záleží na kvalitě rajčat, paprik i vajec. Proto použijte ideálně česká rajčata a papriky dozráté na slunci, buď z vlastní zahrádky nebo z trhu či od lokálního prodejce a čerstvá vejce z volného chovu.

celý článek
Rýžový nákyp s meruňkami a goji

Rýžový nákyp s meruňkami a goji

Meruňky obsahují vysoké dávky přírodního betakarotenu, který se tělu obzvlášť hodí v létě, kdy je naše pokožka vystavena větší míře slunečního záření. Jedná se o ovoce všestranného využití, obzvláště dobré jsou meruňky v ovocných knedlících či nákypech, jako je třeba ten dnešní.

celý článek
Domácí banánová zmrzlina

Domácí banánová zmrzlina

Málo která potravina má tak široké využití jako banány – a obzvláště ty přezrálé. V období léta pro ně nacházím nejlepší využití do zmrzliny. Z pouhých tří ingrediencí získáte zmrzlinu bez přidaného cukru, ve veganském stylu a navíc z ní nebudete mít ani jednu výčitku.

celý článek
Letní grilování: losos, tofu-burger i chřest

Letní grilování: losos, tofu-burger i chřest

Když grilovat, tak alespoň co nejzdravějším způsobem. Zde jsou 3 recepty, kterými se můžete inspirovat na vaší letní sezónu.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket