Recepty 22. 09. 2021 PDF Tisk

Ovesná kaše naslano s vejcem a halloumi sýrem

Že ještě neznáte slanou ovesnou kaši? Tak to musíte vyzkoušet tento chutný recept plný rajčat a s poctivou dávkou kvalitních bílkovin! Skvělá kaše totiž nemusí být jen sladká.

Ovesná kaše naslano s vejcem a halloumi sýrem

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: vegetariánské 

Ingredience

  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 menší rajčata
  • 3 nakládaná sušená rajčata
  • 6 lžic ovesných vloček
  • rostlinný olej (můžete použít i olej z naložených rajčat)
  • 500 ml vody
  • 2 vejce
  • dva kousky sýra halloumi
  • sůl, pepř
  • lístky bazalky

Postup

  1. Vejce uvařte a následně ochlaďte studenou vodou. Na pánvi opečte z obou stran sýr halloumi.
  2. Na oleji orestujte cibuli dozlatova, přidejte česnek, nakrájená čerstvá rajčata a ještě chvíli restujte.
  3. Přidejte vločky, nakrájená sušená rajčata a vodu. Důkladně míchejte, dokud kaše nezhoustne. Podle chuti směs osolte a opepřete.
  4. Ke každé porci hotové kaše přidejte oloupané a rozpůlené vařené vejce, opečený sýr a ozdobte lístky bazalky.

Objednat předplatné