Recepty 21. 07. 2021 PDF Tisk

Pomerančový krém

Svěží krém z pomerančů se hodí nejen jako vyvážená svačinka, ale také si ho můžete připravit k snídani. Perfektní volba na léto!

 Pomerančový krém

Porce: 2
Doba přípravy: 10 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience 

  • 2 pomeranče (cca 400 g)
  • 200 g polotučného tvarohu
  • 50 g bílého jogurtu
  • 50 g mandlí
  • 35 g medu

Postup

  1. Z jednoho pomeranče vymačkejte šťávu, dužinu vydlabejte a nakrájejte na malé kousky.
  2. Druhý pomeranč oloupejte a nakrájejte na kousky. Stranou si nechte jeden plátek pomeranče.
  3. Kousky pomeranče, dužinu i šťávu dejte do misky, přidejte tvaroh s bílým jogurtem, med a vše vyšlehejte do hladkého krému.
  4. Ozdobte plátkem pomeranče a nasekanými mandlemi.

TIP: Místo pomerančů můžete použít i jiné ovoce, třeba kiwi, a přidat lze také různé druhy semínek.

Objednat předplatné