Recepty

Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Bojujte proti virům nachlazení a chřipky i osvědčenými bojovníky z řad potravin – zázvorem, česnekem a mrkví! Hřejivá poctivá polévka je často lepší než kdejaká tabletka :)

celý článek
Falafel s jogurtovým dipem

Falafel s jogurtovým dipem

Falafel je spolu s hummusem tradiční pochoutkou Blízkého východu, která si našla své místo i v kuchyních celého světa. Sytý luštěninový pokrm má všestranné využití, můžete si ho dopřát jak teplý, tak studený např. v obloženém žitném chlebu nebo v salátu.

celý článek
Čokoládový chlebíček s pekanovými ořechy

Čokoládový chlebíček s pekanovými ořechy

Příští týden slaví lidé celého světa svátek zamilovaných, Valentýn. K tomuto dni neodmyslitelně patří čokoláda. Ať už tento svátek slavíte nebo ne, tímto výborným čokoládovým chlebíčkem můžete jen potěšit. Samozřejmě opět ve zdravějším stylu :)

celý článek
Kešu pomazánka se sušenými rajčaty

Kešu pomazánka se sušenými rajčaty

Jemná chuť kešu oříšků doplněná lahodnou chutí sušených rajčat je skvělým základem pro zdravou pomazánku. Připravte ji k večeři, na svačinu či jako dip.

celý článek
Jahelný nákyp s kysaným zelím

Jahelný nákyp s kysaným zelím

V zimních měsících je kysané zelí důležitým zdrojem vitamínu C, které si naše tělo zaslouží nejlépe ze sezónních a lokálních potravin. V kombinaci s jáhlemi a uzeným tofu tvoří vydatný pokrm, který zahřeje a dodá energie pro studené lednové dny.

celý článek
Bramboráky

Bramboráky

O bramborácích se často mluví jako o jídle chudých, protože jsou pouze ze základních surovin – brambor, mléka, vajec a mouky. Zde je recept na vylepšenou a hlavně o něco lehčí verzi, ve které chia semínka dodají trochu omega-3 mastných kyselin a lahůdkové droždí zase vitamíny skupiny B.

celý článek
Boloňská omáčka z červené čočky

Boloňská omáčka z červené čočky

Po období hodování je čas na menší očistu. Vzdejte se na 2 týdny těžších pokrmů, sladkých neřestí a alkoholu a nechte své tělo odpočinout a znovu nalézt svou rovnováhu. Připravujte si lehčí verze pokrmů a soustřeďte se hlavně na ovoce a zeleninu...

celý článek
Celozrnná vánočka

Celozrnná vánočka

Na závěr adventní inspirace pro vás máme recept na královský pokrm – vánočku. To je ale jen startovní čára. Ten pravý závod začíná při její přípravě – správné a dlouhé kynutí, pletení, pečení, skladování... to vše je mnohem důležitější. Proto pro vás máme navíc několik důležitých tipů, se kterými tu dokonale vláčnou a chuťově skvělou vánočku opravdu upečete. Dejte jí hlavně čas...

celý článek
Kokosky třikrát jinak – tradiční, veganské i tvarohové

Kokosky třikrát jinak – tradiční, veganské i tvarohové

Kokosky neodmyslitelně patří k Vánocům. Máme pro vás hned tři recepty, takže si přijde na své opravdu každý. U všech tří je nejdůležitejší ingrediencí strouhaný kokos, proto vybírejte opravdu kvalitní a nešetřete na něm. Na výsledné chuti se to podepíše.

celý článek
Silvestrovské pohoštění: Veganské nachos

Silvestrovské pohoštění: Veganské nachos

Klasické mexické nachos s rozpečeným cheddarem jsou vděčným pohoštěním na večírky či oslavy. Pokud se vyhýbáte lepku a živočišným výrobkům, máme tady pro vás neméně chutnou alternativu.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket