Recepty

Chřestový krém s kokosovou smetanou

Chřestový krém s kokosovou smetanou

Říká se, že chřest je u nás nejoblíbenější a nejcennější jarní zelenina v sezóně od dubna do června. Vychutnejte si tuto pochoutku v podobě výtečného rizota a nebo polévky s nádechem kokosu – zde je recept.

celý článek
Smoothie na podporu metabolismu

Smoothie na podporu metabolismu

Jaro vybízí ke konzumaci většího množství zeleniny a ovoce. Zpestřete si proto jídelníček například o toto smoothie, které je sestaveno hlavně z ingrediencí podporujících trávení a celkový metabolismus. V této kombinaci se hodí jak na lačno k pročištění, tak na odpolední „nakopnutí“ proti únavě. Chuťově vás určitě nezklame!

celý článek
Nejlepší vajíčková pomazánka

Nejlepší vajíčková pomazánka

Každý rok to samé dilema – co s obarvenými velikonočními vajíčky, kterým už zvoní hrana? Nebudu vám nabízet žádné kulinářsky složité recepty, ale jen základní, jednoduchý recept na tu nejlepší vajíčkovou pomazánku.

celý článek
Velikonoční tofu nádivka

Velikonoční tofu nádivka

Tuto vegetariánskou nádivku mám osvědčenou již několik let a vůbec nemám potřebu se navracet k té tradiční, masité. Připravte ji den dopředu a nechte ji ideálně odležet do druhého dne – nejlepší je stejně studená :).

celý článek
Polévka pro zdraví a očistu

Polévka pro zdraví a očistu

Máme tu jaro! Čas na barvy, vitamíny, minerály, lehkost a boj s jarní únavou! Snažte se dostat do těla co nejvíce živin, polévkujte, freshujte, ale stále zůstaňte stát pevně nohama na zemi....

celý článek
Zelené kari s tofu

Zelené kari s tofu

I tentokrát pokračujeme v zelené! Ještě několik dní a oficiálně přivítáme jaro. Než se tak stane, prohřejme se pálivým vegetariánským kari s rýží. Rychlý pokrm, který vás příjemně zahřeje, protáhne dýchací cesty a samozřejmě uspokojí i vaše chuťové buňky.

celý článek
Matcha latte

Matcha latte

Ještě 2 týdny a je tu jaro. Slibující vyšší teploty zní příjemně a příroda se co nevidět začne zelenat. Než se tak stane, připravme si trochu toho zeleného alespoň doma. Je čas začít pomalu odlehčovat naší stravu a naopak zařazovat povzbuzující a vyživující potraviny... Zkuste si doma připravit stále oblíbenější latté bez kávy, zato s energizujícím čajem matcha.

celý článek
Cibulové chutney

Cibulové chutney

Jestli nám něco často přebývá, tak je to cibule, které často skladujeme více, než ji potřebujeme. Po nějaké době se začíná probouzet a začíná mít tendenci zelenat. To je přesně ten moment, kdy ji musíme zachránit, abychom ji pak nemuseli vyhodit. Jednou z možností, jak ji ve větším množství využít, je připravit cibulové chutney [čatný].

celý článek
Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Bojujte proti virům nachlazení a chřipky i osvědčenými bojovníky z řad potravin – zázvorem, česnekem a mrkví! Hřejivá poctivá polévka je často lepší než kdejaká tabletka :)

celý článek
Falafel s jogurtovým dipem

Falafel s jogurtovým dipem

Falafel je spolu s hummusem tradiční pochoutkou Blízkého východu, která si našla své místo i v kuchyních celého světa. Sytý luštěninový pokrm má všestranné využití, můžete si ho dopřát jak teplý, tak studený např. v obloženém žitném chlebu nebo v salátu.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket