Recepty 28. 04. 2021 PDF Tisk

Tvarohové bezlepkové muffiny

Honí vás mlsná? Zkuste upéct naše muffiny, které neobsahují lepek, zato jsou plné tvarohu a ovoce. Celá rodina si na nich pochutná!

Tvarohové bezlepkové muffiny

Porce: 18 kusů
Doba přípravy: 45 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 3 vejce
  • 160 g třtinového cukru
  • 100 ml oleje
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 170 g rýžové mouky
  • 80 g pohankové mouky
  • 1 bezlepkový prášek do pečiva bez fosfátů
  • dle chuti: čerstvé borůvky, domácí marmeláda, kousky hořké čokolády

Postup

  1. Oddělte žloutky a z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky smíchejte s cukrem, přidejte olej, tvaroh a vše důkladně promíchejte do hladké hmoty.
  2. Obě mouky smíchejte, přidejte prášek do pečiva, přes síto prosejte do hladké hmoty a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
  3. Na plech si připravte menší formičky na muffiny a naplňte je do poloviny těstem. Podle chuti můžete do každého muffinu přidat lžičku marmelády. Poté zalijte formičky zbylým těstem až po okraj. Povrch ozdobte kousky hořké čokolády a čerstvými borůvkami.
  4. Muffiny nechte péct při 180 °C přibližně 25 minut. Těsto vyzkoušejte špejlí.

 

 

Objednat předplatné