Porce: 18 kusů
Doba přípravy: 45 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 3 vejce
- 160 g třtinového cukru
- 100 ml oleje
- 250 g měkkého tvarohu
- 170 g rýžové mouky
- 80 g pohankové mouky
- 1 bezlepkový prášek do pečiva bez fosfátů
- dle chuti: čerstvé borůvky, domácí marmeláda, kousky hořké čokolády
Postup
- Oddělte žloutky a z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky smíchejte s cukrem, přidejte olej, tvaroh a vše důkladně promíchejte do hladké hmoty.
- Obě mouky smíchejte, přidejte prášek do pečiva, přes síto prosejte do hladké hmoty a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
- Na plech si připravte menší formičky na muffiny a naplňte je do poloviny těstem. Podle chuti můžete do každého muffinu přidat lžičku marmelády. Poté zalijte formičky zbylým těstem až po okraj. Povrch ozdobte kousky hořké čokolády a čerstvými borůvkami.
- Muffiny nechte péct při 180 °C přibližně 25 minut. Těsto vyzkoušejte špejlí.