Porce: 2
Doba přípravy: 40 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 120 g quinoy
- 120 g červené čočky
- 2 střední mrkve
- 1 větší cibule
- větší hrst hladkolisté petrželky
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce řepkového oleje
- sůl, pepř
- 1 vejce
- 80 g kukuřičné strouhanky
Popis:
- Quinou s čočkou propláchněte a vložte do hrnce, zalijte vodou (cca 1 cm nad surovinami), osolte a vařte do změknutí.
- Mezitím očistěte mrkev a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté ji na pánvi orestujte, přidejte na plátky nakrájený česnek a nastrouhanou mrkev.
- Chvíli restujte, odstavte z plotny a nechte chladnout.
- Uvařenou a vychladlou quinou s čočkou dejte do mísy, vmíchejte obsah pánve, přidejte vejce, mletý kmín, nasekanou petrželku, sůl, pepř a strouhanku.
- Z této směsi tvořte pomocí rukou jednotlivé karbanátky a smažte z obou stran dozlatova.
- Podávejte například se zeleninovým salátem.