Recepty 30. 03. 2022 PDF Tisk

Quinoové karbanátky s červenou čočkou

Pod pojmem karbanátky si dnes už rozhodně nemusíme představovat jen klasiku z mletého masa. Verzí je čím dál více a my vám dnes jednu přinášíme – bez lepku a plnou bílkovin.

Quinoové karbanátky s červenou čočkou

Porce: 2
Doba přípravy: 40 minut
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 120 g quinoy
  • 120 g červené čočky
  • 2 střední mrkve
  • 1 větší cibule
  • větší hrst hladkolisté petrželky
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • 80 g kukuřičné strouhanky

Popis:

  1. Quinou s čočkou propláchněte a vložte do hrnce, zalijte vodou (cca 1 cm nad surovinami), osolte a vařte do změknutí.
  2. Mezitím očistěte mrkev a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Poté ji na pánvi orestujte, přidejte na plátky nakrájený česnek a nastrouhanou mrkev.
  3. Chvíli restujte, odstavte z plotny a nechte chladnout.
  4. Uvařenou a vychladlou quinou s čočkou dejte do mísy, vmíchejte obsah pánve, přidejte vejce, mletý kmín, nasekanou petrželku, sůl, pepř a strouhanku.
  5. Z této směsi tvořte pomocí rukou jednotlivé karbanátky a smažte z obou stran dozlatova.
  6. Podávejte například se zeleninovým salátem.

Objednat předplatné