Recepty 15. 12. 2021 PDF Tisk

Bezlepková vánočka

Přijde vám klasický recept na tradiční vánočku zbytečně pracný? Tak letos zkuste tuhle zdravější „rychlovku“. Je s tvarohem, zato bez lepku. A chutná skvěle!

Bezlepková vánočka

Porce: 1 vánočka
Doba přípravy: 60 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 500 g bezlepkové univerzální mouky
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 150 g másla
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 bezlepkový prášek do pečiva bez fosfátů
  • rozinky
  • citronová kůra z 1 bio citronu
  • loupané mandle nebo plátky mandlí
  • vejce na potření

Postup

  1. Vejce vyšlehejte s tvarohem, změklým máslem a s rozinkami.
  2. Přidejte cukr, mouku přes síto, prášek do pečiva a dochuťte citronovou kůrou. Vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto rozdělte na dvě části a každou z nich na čtyři díly. Díly vyválejte na pomoučněném plechu do pramenů a upleťte vánočku.
  4. Potřete vejcem, posypte mandlemi a nechte péct při 180 °C zhruba 40 minut.

Objednat předplatné