Ovesná kaše s růžičkovou kapustou

Jídlo připravené do 15ti minut – tak potřebné v běžném pracovním dnu. Vyvážené jídlo nevyžaduje hodiny strávené u sporáku, jen trochu umu a fantazie. Dobrou chuť.

Lilkové minipizzy

Lahodné, malé pizzy bez korpusu z mouky. Můžete sníst klidně dvě porce a nemusíte mít žádné výčitky. Minipizzy jsou výborným pohoštěním nebo lehkou večeří.

Hamburger z černých fazolí

Ne každý hamburger musí být nutně plný nasycených mastných kyselin a soli. Vyzkoušejte karbanátek z černých fazolí a určitě si pochutnáte!

Guláš z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná superpotravina, která má antivirové, antibakteriální a protirakovinné účinky, čehož se hojně využívá v tradičním léčitelství již po staletí. Je bohatá na betaglukany, stimulanty přirozené imunity, vitamíny i minerály. Pokud máte rádi houby, jistě byste ji do svého jídelníčku měli zařadit.

Kapustové placičky s krémovým křenovým dipem

Kapusta není mezi lidmi moc oblíbeným typem zeleniny a to je škoda. Schovejte ji do placiček a ve finále ji v nich ani nepoznáte. S pikantním křenovým dipem jsou placičky opravdu výborné.

Zimní salát s růžičkovou kapustou a granátovým jablkem

Po svátcích je čas najet zpět na kvalitní stravu. Syrové saláty v zimě nejsou příliš vhodné. Teplé saláty, které obsahují obiloviny, luštěniny a pečenou zeleninu jsou ale výborné. Vyzkoušejte!

Vánočka – základní recept

Receptů na základní vánoční pokrmy koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...

Vanilkové rohlíčky – základní recept

Receptů na základní druhy cukroví koluje po internetu nespočet. Vánočka, linecké, rohlíčky, perníčky...točíme je každý rok, hledáme inovace, nahrazujeme klasické ingredience těmi zdravějšími...přesto více než u jiných receptů platí, že ty roky osvědčené jsou stejně nejlepší a nejchutnější...

Masala chai

Masala chai je černý čaj se směsí koření podávaný s mlékem. Základ tvoří vždy směs zázvoru a kardamomu a ostatní koření je používáno dle různých zvyků, tradic či příchutí...

Pikantní mrkvová polévka s kari

Pokud vám najednou doma přebývá mrkev, připravte z ní mrkvovou polévku. Je plná betakarotenu, rostlinného prekurzoru vitamínu A, které vaše tělo určitě ocení.