Špaldový knedlík s tofu a houbovou omáčkou

Na první pohled pracné jídlo, na ten druhý vlastně úplná hračka. Připravte si lehčí verzi české klasiky s báječným celozrnným knedlíkem.

Podzimní wafle

První chladné dny, které nám způsobují spíše chmury, než radost, si žádají něco uspokojivě sladkého, ale zároveň zdravého!

Čokoládový krém s mátou

Máme pro vás recept na ideální dezert pro návštěvy. Nic složitého, ale přesto lahodné. V žádném případě neurazí ani milovníka smetanových dezertů...

Patizonové placičky s koprovým dipem

Přicházejí první chladné dny, studené pokrmy měníme za teplé, cukety už nás pomalu omrzely a je čas vyzkoušet něco neotřelého. Patizon patří mezi přímé příbuzné dýně. Zatímco se ale dýně hřejí na výslunní oblíbenosti, patizony jsou tak trochu polozapomenutou zeleninou....

Švestková povidla z trouby

I přes vysoké teploty se letos ovocné úrodě nečekaně daří a za to bychom měli být rádi. Pokud už máte ovocných knedlíků a koláčů nad hlavu, je čas švestky uchovat na pozdější období a to jak jinak než v podobě povidel...

Datlové kuličky s macou

Pravidelná konzumace macy, ideálně po ránu, dokáže navodit pocity energie, elánu a dobré koncentrace bez toho, aniž by se dostavily nežádoucí účinky. Zařaďte macu do svého snídaňového rituálu a nebo si ji dopřejte v těchto kuličkách, které jsou ideální třeba na svačinu.

Tvarohové knedlíčky s borůvkovým žahourem

Tato typická česká klasika rozehřeje každé srdce a nostalgicky připomene dětství. Sezóna borůvek je v plném proudu, tak potěšte mlsné jazýčky! Alespoň jednou za rok to stojí za to!

Grilované špízy se sýrem halloumi

Sýr halloumi je výbornou receptovou alternativou masa a výborně si rozumí se zeleninou. Halloumi se nerozteče jako klasické sýry, ale zůstane pěkně pohromadě, z toho důvodu si ho můžete opéci na pánvi, v troubě, nebo na grilu. Vyzkoušejte tuto jednoduchou, ale přesto výbornou úpravu.

Cuketový quiche

Co by to bylo za léto bez cukety? Ti, co cuketu pěstují, jistě ocení každou receptovou inspiraci. Cuketa je jedna z nejvíce univerzálních typů zeleniny. Na konci receptu najdete další odkazy na recepty s cuketou.

Salát z pečených paprik

Na první pohled možná trochu pracnější postup, výsledná chuť za to ale opravdu stojí. Chuť pečených paprik, podpořená bylinkami a olivovým olejem, lahodí k široké škále pokrmů. Tento salát si tedy můžete vychutnat i jako lehkou přílohu.