Porce: 6 ks
Doba přípravy: 1 hod + 1 hod na uležení
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
na těsto
- 150 g hladké špaldové mouky
- 1 chia vejce (1 lžička chia semínek + 3 lžíce vody)
- 3 lžíce olivového oleje
- 5 lžic vody
- 1/2 lžičky soli
na náplň
- 150 g kapustových listů
- 50 g uzeného tempehu
- řepkový olej
- sůl
- 1 lžíce dýňového gomasia (jemně mletá dýňová semínka se solí)
Postup
- Z ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto, které nechte alespoň hodinu uležet v ledničce.
- Mezitím si připravte náplň. Na řepkovém oleji zpěňte najemno pokrájenou cibulku a po chvilce přidejte omytou a pokrájenou kapustu. Lehce podlijte a duste zhruba 15 min. Tempeh nastrouhejte na struhadle a přidejte ho ke kapustě, zamíchejte ho do směsi a stáhněte z plotny. Přidejte lžíci dýňového gomasia, které směs lehce dochutí a zároveň zbaví nadbytečné tekutiny. V případě potřeby přidejte ještě trochu.
- Těsto vyválejte do obdélníku, nakrájejte ho na čtverce a na každý z nich dejte lžíci náplně. Těsto přehněte přes náplň a kraje vidličkou spojte do šátečku.
- Šátečky přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olejem. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 min.