Recepty 19. 02. 2020 PDF Tisk

Taštičky plněné kapustou a tempehem

Klasické plněné šátečky nemusí být jen na sladko, skvělé jsou i s nejrůznějšími slanými náplněmi – jako je třeba kombinace tempehu a kapusty.

Taštičky plněné kapustou a tempehem

Porce: 6 ks

Doba přípravy: 1 hod + 1 hod na uležení

Označení: vegetariánské, veganské

Ingredience

na těsto

  • 150 g hladké špaldové mouky
  • 1 chia vejce (1 lžička chia semínek + 3 lžíce vody)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 5 lžic vody
  • 1/2 lžičky soli

na náplň

  • 150 g kapustových listů
  • 50 g uzeného tempehu
  • řepkový olej
  • sůl
  • 1 lžíce dýňového gomasia (jemně mletá dýňová semínka se solí)

Postup

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujte hladké těsto, které nechte alespoň hodinu uležet v ledničce.
  2. Mezitím si připravte náplň. Na řepkovém oleji zpěňte najemno pokrájenou cibulku a po chvilce přidejte omytou a pokrájenou kapustu. Lehce podlijte a duste zhruba 15 min. Tempeh nastrouhejte na struhadle a přidejte ho ke kapustě, zamíchejte ho do směsi a stáhněte z plotny. Přidejte lžíci dýňového gomasia, které směs lehce dochutí a zároveň zbaví nadbytečné tekutiny. V případě potřeby přidejte ještě trochu.
  3. Těsto vyválejte do obdélníku, nakrájejte ho na čtverce a na každý z nich dejte lžíci náplně. Těsto přehněte přes náplň a kraje vidličkou spojte do šátečku.
  4. Šátečky přeneste na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olejem. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 min.

 

Objednat předplatné