Recepty 12. 02. 2020 PDF Tisk

Ovesná kaše s růžičkovou kapustou

Jídlo připravené do 15ti minut – tak potřebné v běžném pracovním dnu. Vyvážené jídlo nevyžaduje hodiny strávené u sporáku, jen trochu umu a fantazie. Dobrou chuť.

Ovesná kaše s růžičkovou kapustou

Porce: 2

Doba přípravy: 15 min

Označení: vegetariánské, veganské

Ingredience

  • 140 g ovesných vloček
  • 550 ml ovesného nápoje (neslazeného)
  • 10 ks uvařené růžičkové kapusty
  • řepkový olej
  • 1 bílá cibulka
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • sójová omáčka shoyu
  • sezamový olej

Postup

  1. Ovesné vločky vařte s ovesným mlékem a špetkou soli v kastrůlku zhruba 5 min a nechte dojít pod pokličkou.
  2. Na pánvičce si na 2 lžících oleje orestujte pokrájenou cibulku. Přidejte očištěnou a na čtvrtky pokrájenou růžičkovou kapustu a dochuťte lžící shoyu a lžící sezamových semínek.
  3. Ovesnou kaši servírujte od misek a navrch rozdělte restovanou růžičkovou kapustu. Podávejte lehce přelité sezamovým olejem.