Recepty 04. 03. 2020 PDF Tisk

Guacamole se sušenými rajčaty

Tento pokrm je sice původem z Mexika, nejenom u nás si ale získal velkou oblibu. Dip z avokáda se skvěle hodí jako zdravá pomazánka k pečivu, jako součástka do veganských "bowls" nebo tradičně jako dip ke kukuřičným lupínkům.

Guacamole se sušenými rajčaty

Porce: 4

Doba přípravy: 20 min

Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 2 zralá avokáda
  • 1 malá červená cibulka
  • 7 sušených rajčat, naložených v oleji a česneku
  • 3 cm chilli papričky
  • citrónová šťáva
  • sůl

 

Postup

  1. Dužinu ze dvou avokád vložte do nižší a širší misky, a vidličkou ji rozmačkejte a promíchejte se lžící citrónové šťávy.
  2. Přidejte na drobno pokrájenou cibulku, chilli paričku a pokrájená sušená rajčata a přidejte ještě 1 lžíci oleje, ideálně se zbytky česneku (případně kapari) ze sklenice s rajčaty. Vše vidličkou ještě společně promíchejte. Na závěr lehce osolte dle chuti, případně přidejte ještě citrónovou šťávu.
  3. Podávejte rovnou nebo vychlazené. Hodí se jako dip, pomazánka či příloha k různým pokrmům.

 

Objednat předplatné