Recepty 25. 03. 2020 PDF Tisk

Zelená polévka z medvědího česneku

Medvědí česnek je pokladem našich luk a lesů. Dokáže dodat šmrnc nejrůznějším studeným i teplým pokrmům, a navíc má obrovské léčivé účinky. Vyzkoušejte polévku z medvědího česneku, která je krásně zelená a mooc dobrá.

Zelená polévka z medvědího česneku

Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské
Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 250 g (3–4 ks) brambor
  • 3 hrsti medvědího česneku (cca 60 g)
  • nať z pórku
  • 70 g mraženého hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • citrónová šťáva
  • sůl, čerstvý pepř

Postup

  1. Na oleji nejprve orestujte v hrnci pokrájenou cibulku. Mezitím si oškrábejte brambory a nakrájejte je na malé kousky. Nať z pórku důkladně omyjte a také pokrájejte na kousky.
  2. Po zhruba 5 minutách přidejte do hrnce brambory, nať z pórku a mražený hrášek.
  3. Vše promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte zhruba 10–15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
  4. Poté přidejte omytý medvědí česnek, osolte a pořádně opepřete. Vařte už jen zhruba minutu, aby česnek neztratil svou barvu. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Odměnou vám bude krásně zelená barva.
  5. Na závěr přidejte do polévky lžíci citrónové šťávy a podle chuti dochuťte – můžete přidat špetku chilli, čerstvý pepř nebo další bylinky.

 

Objednat předplatné