Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 1 cibule
- 3 lžíce řepkového oleje
- 250 g (3–4 ks) brambor
- 3 hrsti medvědího česneku (cca 60 g)
- nať z pórku
- 70 g mraženého hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- citrónová šťáva
- sůl, čerstvý pepř
Postup
- Na oleji nejprve orestujte v hrnci pokrájenou cibulku. Mezitím si oškrábejte brambory a nakrájejte je na malé kousky. Nať z pórku důkladně omyjte a také pokrájejte na kousky.
- Po zhruba 5 minutách přidejte do hrnce brambory, nať z pórku a mražený hrášek.
- Vše promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte zhruba 10–15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
- Poté přidejte omytý medvědí česnek, osolte a pořádně opepřete. Vařte už jen zhruba minutu, aby česnek neztratil svou barvu. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Odměnou vám bude krásně zelená barva.
- Na závěr přidejte do polévky lžíci citrónové šťávy a podle chuti dochuťte – můžete přidat špetku chilli, čerstvý pepř nebo další bylinky.