Recepty 18. 03. 2020 PDF Tisk

Plněný croissant s mozzarellou a bazalkovým pestem

Rychlá snídaně, svačina nebo menší večeře. Pokud máte starší pečivo, nebojte se ho rozpéct v troubě. Bude krásně křupavé. Bazalkou klidně přidejte i čerstvou – krásně to celé dozdobí.

Plněný croissant s mozzarellou a bazalkovým pestem

Porce: 4
Doba přípravy: 20 min
Označení: vegetariánské

Ingredience

  • 4 čerstvé máslové croissanty
  • 1 ks mozzarelly v nálevu
  • 3 čerstvá rajčata
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Na bazalkové pesto

  • 1 díl bazalkových listů
  • 2 díly extra panenského olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 díl pražených kešu oříšků
  • 1 díl jemně strouhaného parmazánu
  • sůl

Postup

  1. Nejprve si připravte pesto. Množství zvolte podle sebe, jen dodržte poměry. Do mixéru nalijte olivový olej, přidejte omytou a usušenou bazalku a začněte mixovat. Po chvilce přidejte česnek, parmazán a kešu ořechy, a mixujte do hladka. Na závěr pesto osolte a promíchejte.
  2. Mozzarellu vyjměte z nálevu a lehce papírovou utěrkou stlačte, aby se vsákla přebytečná voda. Nakrájejte ji na tenké plátky, stejně tak rajčata.
  3. Croissanty podélně rozpulte, spodní část poklaďte mozzarellou, poté rajčaty a na závěr bohatě bazalkovým pestem. Přidejte čerstvou bazalku, přiklopte a podávejte. Zbylé pesto přendejte do suché skleničky, zalijte olivovým olejem a skladujte v lednici. Spotřebujte do tří dnů.