Porce: 4
Doba přípravy: 20 min
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 4 čerstvé máslové croissanty
- 1 ks mozzarelly v nálevu
- 3 čerstvá rajčata
- čerstvá bazalka na ozdobu
Na bazalkové pesto
- 1 díl bazalkových listů
- 2 díly extra panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 díl pražených kešu oříšků
- 1 díl jemně strouhaného parmazánu
- sůl
Postup
- Nejprve si připravte pesto. Množství zvolte podle sebe, jen dodržte poměry. Do mixéru nalijte olivový olej, přidejte omytou a usušenou bazalku a začněte mixovat. Po chvilce přidejte česnek, parmazán a kešu ořechy, a mixujte do hladka. Na závěr pesto osolte a promíchejte.
- Mozzarellu vyjměte z nálevu a lehce papírovou utěrkou stlačte, aby se vsákla přebytečná voda. Nakrájejte ji na tenké plátky, stejně tak rajčata.
- Croissanty podélně rozpulte, spodní část poklaďte mozzarellou, poté rajčaty a na závěr bohatě bazalkovým pestem. Přidejte čerstvou bazalku, přiklopte a podávejte. Zbylé pesto přendejte do suché skleničky, zalijte olivovým olejem a skladujte v lednici. Spotřebujte do tří dnů.