Porce: 4
Doba přípravy: 60 min
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 2 baculaté lilky
- 200 g kvalitní rajčatové omáčky na těstoviny
- 1–2 balení mozzarelly
- sušené italské bylinky
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup
- Pokud máte lilky široké, nakrájejte je na zhruba centimetr silné plátky, pokud tenčí, použijte jen středové nejširší části. Plátky lilků osolte z obou stran a nechte 30 min vypotit na cedníku. Poté je osušte papírovou utěrkou a vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem.
- Lilky postupně potřete olivovým olejem, na každý přidejte lžíci rajčatové omáčky, poklaďte rovnoměrně plátky mozzarelly a posypte sušenými bylinkami.
- Takto dejte lilky zapéct do předem předehřáté trouby na 180 °C na cca 15–20 min. Po vyndání je ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.