Recepty 05. 02. 2020 PDF Tisk

Lilkové minipizzy

Lahodné, malé pizzy bez korpusu z mouky. Můžete sníst klidně dvě porce a nemusíte mít žádné výčitky. Minipizzy jsou výborným pohoštěním nebo lehkou večeří.

Lilkové minipizzy

Porce: 4

Doba přípravy: 60 min

Označení: vegetariánské, bezlepkové

Ingredience

  • 2 baculaté lilky
  • 200 g kvalitní rajčatové omáčky na těstoviny
  • 1–2 balení mozzarelly
  • sušené italské bylinky
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • sůl 

Postup

  1. Pokud máte lilky široké, nakrájejte je na zhruba centimetr silné plátky, pokud tenčí, použijte jen středové nejširší části. Plátky lilků osolte z obou stran a nechte 30 min vypotit na cedníku. Poté je osušte papírovou utěrkou a vyskládejte na plech vystlaný pečicím papírem.
  2. Lilky postupně potřete olivovým olejem, na každý přidejte lžíci rajčatové omáčky, poklaďte rovnoměrně plátky mozzarelly a posypte sušenými bylinkami.
  3. Takto dejte lilky zapéct do předem předehřáté trouby na 180 °C na cca 15–20 min. Po vyndání je ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

 

Objednat předplatné