pondělí 11. 11. 2024
Pokud vám najednou doma přebývá mrkev, připravte z ní mrkvovou polévku. Je plná betakarotenu, rostlinného prekurzoru vitamínu A, které vaše tělo určitě ocení.
Tento voňavý a krásně vypadající dezert je takovým předskokanem vánočních pochutin. Pošírovaná hruška dodá chlebíčku vláčnost. Uvařte si kávu a vychutnejte si "moment"....
Podzimní období, obzvláště listopad, je chudé na kvalitní čerstvou zeleninu. Co vás jednoznačně podrží je buď uskladněná dýně a nebo pěkný kus květáku. Připravte si tradiční jídlo, oblíbené jak u dětí, tak dospělých – květákové placičky.
Po bramboračce je česnečka druhou nejvíce tradiční lokální polévkou. Dokáže člověka vytáhnout z nachlazení, z kocoviny nebo jen z pocitu zimnice či špatné nálady...
Jáhly patří k nutričně velmi zajímavým potravinám. Podzimně vyladěný, vydatný a příjemně sladký jahelník je výbornou snídaní, ale i skvělou svačinou do krabičky.
Tikka masala patří k jedněm z nejvíce oblíbených indických pokrmů, které si převzal západní svět. Základem celého receptu je směs koření, které dodává pokrmu autentickou chuť. Pokud už vše doma jednou máte, budete ho vařit zas a znova. Zde je recept na vegetariánskou verzi.
V dobře připraveném řepném brownies strávník řepu skoro nepozná. Ideální dezert pro ty, co řepě neholdují, ale chtějí si užít jejích pozitivních účinků na zdraví.
Pravý arabský hummus je z cizrny, dochucený tahini. Sezóna dýní si ale žádá experimenty. Vyzkoušejte tento hummus z dýně, který je dochucený arašídovým máslem. Chuťová změna vás jistě potěší...
Dýňová polévka je symbolem podzimu. Můžete ji připravit na mnoho způsobů a nikdy nešlápnete vedle. Máme pro vás recept na pikantnější verzi, o to více ale zahřeje.
Sezóna jablek je v plném proudu. Koláče, štrůdly nebo přesnídávky a pyré jsou klasikou. Vyzkoušejte si připravit i chutney, které se skvěle hodí k podzimním pečeným pokrmům.