Recepty

Silvestrovské chuťovky – Batátové chipsy

Silvestrovské chuťovky – Batátové chipsy

O něco pracnější, ale o to chutnější chipsy ze sladkých brambor jsou ideální na silvestrovské pohoštění.

celý článek
RAW kuličky

RAW kuličky

Nepečené kuličky jsou stálice českého cukroví, děláme je všechny a máme je rády hlavně pro jejich nenáročnost přípravy. I kuličky se dají ale připravit ve zdravější a odlehčené formě bez spousty cukru a másla. Tady je recept na jedny prověřené :)

celý článek
Špaldová štola

Špaldová štola

Jemná a vláčná štola, plná kvalitních oříšků a sušeného ovoce bude to pravé a doslova ořechové pro vaše adventní, nedělní snídaně.

celý článek
Matcha Madlenky

Matcha Madlenky

Madlenky jsou typicky francouzská čajová pochoutka. Jejich drobný a líbivý tvar mušle se ale na talíř s českým cukrovím skvěle hodí. Zelená barva může být trochu odstrašující, ale chuť je výborná! Matcha prášek dodá madlenkám jiný rozměr.

celý článek
Perníčková horká čokoláda

Perníčková horká čokoláda

K adventu neodmyslitelně patří tři nápoje - svařené víno (svařák), vaječný koňak a horká čokoláda s vůní koření. Přiznám se, že svařák ani "vaječňák" mi nic neříká, příjemně čokoládová horká čokoláda s vůní perníčků je ale už každoroční nutností.

celý článek
Květáková rýže s uzeným tempehem

Květáková rýže s uzeným tempehem

Květáková rýže je nízkosacharidová obměna klasických obilovin, kterou si můžete připravit i na pozdní hodiny, když se vrátíte z lekce domů. Bez výčitek si dopřejte celou porci :)

celý článek
Bramborový guláš s uzeným tofu

Bramborový guláš s uzeným tofu

Uzené tofu a brambory tvoří vděčnou kombinaci. Proč trochu nepozměnit tradiční bramborový guláš s buřtem (párkem) za zdravější a rozhodně i chutnější verzi...?

celý článek
Hruškový koláč

Hruškový koláč

Hruška je pro sladké pečení vděčné ovoce - pečená je velmi chutná a skvěle lahodí s jemným sladkým těstem. Vyzkoušejte o něco zdravější verzi klasického lineckého koláče.

celý článek
Veganské chilli

Veganské chilli

Pryč je doba lehkých a studených salátů, které nás v letním čase osvěžily. Podzim je čas hřejivých a na koření bohatých pokrmů, které nás mají za úkol zahřát.

celý článek
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenát je často označován za superpotravinu. Než-li opakovat již mnohokrát napsané, přidám jednu zajímavost: díky relativně vysokému obsahu vitamínu K by si na něj měli dát pozor ti z vás, kdo mají problém s krví a užívají léky.

celý článek

Jóga Dnes Konference
Energy Studio jd
JógaMarket