Recepty 11. 03. 2020 PDF Tisk

Bulgur se zeleninou

Tento velmi jednoduchý a rychlý pokrm je lehkým jídlem, vhodným pro nejrůznější předjarní či jarní očistné kúry.

Bulgur se zeleninou

Porce: 4
Doba přípravy: 35 min
Označení: vegetariánské, veganské

Ingredience

  • 200 g bulguru
  • 330 ml zeleninového vývaru
  • 1/2 hlávky brokolice
  • 1 červená paprika
  • 100 g mraženého hrášku
  • 100 g mražené kukuřice
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve dejte vařit bulgur. Propláchněte ho pod tekoucí vodou, zalijte v hrnci vývarem a vařte 10 min. Poté odstavte a nechte dalších 10 min dojít pod pokličkou.
  2. Během čekáni na bulgur si připravte hrnec s naparníkem nebo speciální hrnec, který umožňuje vařit na páře. Na naparník dejte očištěné růžičky brokolice a nechte vařit pod pokličkou 10 min do měkka.
  3. Na pánev si nalijte olivový olej, přidejte kukuřici, hrášek a na drobno pokrájenou papriku. Nejméně 5 min restujte a nechte změknout.
  4. K zelenině přidejte růžičky brokolice, vše osolte a opepřete, a případně přidejte bylinky a koření dle chuti. Poté přidejte hotový bulgur, zalijte olivovým olejem a vše spolu promíchejte. Můžete podávat.

 

Objednat předplatné