Porce: 4
Doba přípravy: 35 min
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
- 200 g bulguru
- 330 ml zeleninového vývaru
- 1/2 hlávky brokolice
- 1 červená paprika
- 100 g mraženého hrášku
- 100 g mražené kukuřice
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve dejte vařit bulgur. Propláchněte ho pod tekoucí vodou, zalijte v hrnci vývarem a vařte 10 min. Poté odstavte a nechte dalších 10 min dojít pod pokličkou.
- Během čekáni na bulgur si připravte hrnec s naparníkem nebo speciální hrnec, který umožňuje vařit na páře. Na naparník dejte očištěné růžičky brokolice a nechte vařit pod pokličkou 10 min do měkka.
- Na pánev si nalijte olivový olej, přidejte kukuřici, hrášek a na drobno pokrájenou papriku. Nejméně 5 min restujte a nechte změknout.
- K zelenině přidejte růžičky brokolice, vše osolte a opepřete, a případně přidejte bylinky a koření dle chuti. Poté přidejte hotový bulgur, zalijte olivovým olejem a vše spolu promíchejte. Můžete podávat.