Porce: 2
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
na karbanátek
- 1 plechovka černých fazolí v nálevu
- 25 g jemných ovesných vloček
- 1 červená cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 střední mrkev, očištěná a nastrouhaná
- 1 lžíce konzervovaného cukrového hrášku
- 1 lžíce sójové omáčky shoyu
- olivový olej
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého chilli
- mletý pepř
na burger
- 2 semínkové housky
- hlávkový salát
- rajče
- kolečka červené cibulky
- sojanéza
Postup
- Na lžíci olivového oleje zpěňte pokrájenou cibulku a nastrouhanou mrkev. Přidejte na plátky pokrájený česnek, osolte a opepřete. Několik minut restujte a poté odstavte.
- Do hluboké mísy vložte slité a propláchnuté fazole spolu s lžící nálevu a hrášek. Přidejte chilli, kmín a sójovou omáčku. Tyčovým mixérem vše nahrubo umixujte.
- Ke směsi nyní přidejte ovesné vločky a orestovanou směs s mrkví. Vše důkladně promíchejte a podle konzistence ještě případně přidejte ovesné vločky.
- Ze směsi vytvarujte dva karbanátky, které pečte na olivovém oleji na pánvi do zlatova z obou stran zhruba 5 min.
- Housku rozřízněte, naplňte ji připravenou zeleninou a fazolovým karbanátkem, který pomažte poctivou porcí sojanézy. Podávejte s oblohou z kvašené zeleniny.