Recepty 29. 01. 2020 PDF Tisk

Hamburger z černých fazolí

Ne každý hamburger musí být nutně plný nasycených mastných kyselin a soli. Vyzkoušejte karbanátek z černých fazolí a určitě si pochutnáte!

Hamburger z černých fazolí

Porce: 2

Doba přípravy: 30 min

Označení: vegetariánské, veganské

Ingredience

na karbanátek

  • 1 plechovka černých fazolí v nálevu
  • 25 g jemných ovesných vloček
  • 1 červená cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 střední mrkev, očištěná a nastrouhaná
  • 1 lžíce konzervovaného cukrového hrášku
  • 1 lžíce sójové omáčky shoyu
  • olivový olej
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • mletý pepř

na burger

  • 2 semínkové housky
  • hlávkový salát
  • rajče
  • kolečka červené cibulky
  • sojanéza

Postup

  1. Na lžíci olivového oleje zpěňte pokrájenou cibulku a nastrouhanou mrkev. Přidejte na plátky pokrájený česnek, osolte a opepřete. Několik minut restujte a poté odstavte.
  2. Do hluboké mísy vložte slité a propláchnuté fazole spolu s lžící nálevu a hrášek. Přidejte chilli, kmín a sójovou omáčku. Tyčovým mixérem vše nahrubo umixujte.
  3. Ke směsi nyní přidejte ovesné vločky a orestovanou směs s mrkví. Vše důkladně promíchejte a podle konzistence ještě případně přidejte ovesné vločky.
  4. Ze směsi vytvarujte dva karbanátky, které pečte na olivovém oleji na pánvi do zlatova z obou stran zhruba 5 min.
  5. Housku rozřízněte, naplňte ji připravenou zeleninou a fazolovým karbanátkem, který pomažte poctivou porcí sojanézy. Podávejte s oblohou z kvašené zeleniny.

 

Objednat předplatné