Porce: 2
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 0,5 l silného zeleninového vývaru
- 160 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce ghí
- 200 g žampiónů
- 1 bílá cibule
- 1 brambora
- 3 lžíce uvařených a vychladlých jáhel
- pepř, sůl
- muškátový oříšek
- čerstvý nebo sušený libeček
Postup
- Nejprve si očistěte žampiony a pokrájejte si je na menší kousky. To samé udělejte s bramborou.
- V hrnci na dvou lžících ghí začněte restovat pokrájenou cibulku. Po chvíli k ní přidejte žampiony a bramboru a několik minut restujte. Celé zalijte vývarem, osolte, opepřete a pod pokličkou nechte povařit do změknutí.
- Poté přijdete k polévce vychladlé jáhly a muškátový oříšek a rozmixujte ponorným mixérem.
- Na závěr přilijte smetanu a podle chuti ještě dokořeňte. Polévku nechte krátce povařit a posléze ji servírujte ozdobenou libečkem.