Recepty 01. 04. 2020 PDF Tisk

Carpaccio z červené řepy

Výborné, lehké a zdravé jídlo – to je řepné carpaccio! Červená řepa je výborná pro jarní očisty, zařazjte ji tedy do jídelníčku i v podobě šťáv.

Carpaccio z červené řepy

Porce: 4
Doba přípravy: 2 hod 30 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 2 bulvy červené řepy
  • 2 lžíce medu
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 4 hrst polníčku
  • sůl, pepř

Potup

  1. Bulvy červené řepy lehce očistěte a dejte je v menším pekáčku péci do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Nechte je tam zhruba 45 min.
  2. Upečenou řepu opatrně vyjměte a nechte ji vychladnout. Řepu si klidně můžete upéci i předem, abyste nemuseli čekat.
  3. Vychladlou řepu oloupejte a nakrájejte ji na velmi tenké plátky, ideálně si vezměte na pomoc velké struhadlo.
  4. V uzavíratelné nádobě si připravte marinádu: nalijte do ní olivový olej, vinný ocet, přidejte med, tři špetky soli a čerstvý pepř. Vše promíchejte a poté do ní plátky řepy přendejte. Rukama vše jemně promíchejte. Nádobu uzavřete a dejte na hodinu do ledničky.
  5. Chvíli před uplynutím doby marinování si na sucho opražte slunečnicová semínka.
  6. Plátky řepy postupně buď rukou, nebo pinzetou klaďte na talíře do tvaru spirály. Ozdobte je omytým polníčkem a posypejte opraženými semínky.

 

Objednat předplatné