Porce: 2
Doba přípravy: 20 min
Ingredience
- 200 g těstovin typu rigatoni
- 80 g bazalkového pesta (ideálně domácího)
- 50 g sušených rajčat naložených v oleji
- olivový olej
- 30 g hoblin parmazánu
- 1 stroužek česneku
- citrónová šťáva
- sůl, čerstvý mletý pepř
Postup
- Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na al dente.
- Na pánvi si na mírném plamenu rozehřejte trochu oleje a přesypte do něj těstoviny z cedníku. Rychlými pohyby je krátce promíchejte.
- Poté přidejte pesto, prolisovaný stroužek česneku a sušená rajčata. Vše promíchejte a krátce restujte.
- Na závěr přidejte pár kapek citronové šťávy.
- Těstoviny servírujte na talíř, opepřete je čerstvým pepřem, posypte hoblinkami parmazánu a případně dozdobte čerstvou bazalkou.