Recepty 22. 04. 2020 PDF Tisk

Rigatoni s bazalkovým pestem

Je to jídlo, které obsahuje jen základní ingredience, které máte určitě ve spíži, přesto je tak rychlé a dobré, že si ho můžete vařit stále dokola.

Rigatoni s bazalkovým pestem

Porce: 2
Doba přípravy: 20 min
Ingredience

  • 200 g těstovin typu rigatoni
  • 80 g bazalkového pesta (ideálně domácího)
  • 50 g sušených rajčat naložených v oleji
  • olivový olej
  • 30 g hoblin parmazánu
  • 1 stroužek česneku
  • citrónová šťáva
  • sůl, čerstvý mletý pepř

Postup

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na al dente.
  2. Na pánvi si na mírném plamenu rozehřejte trochu oleje a přesypte do něj těstoviny z cedníku. Rychlými pohyby je krátce promíchejte.
  3. Poté přidejte pesto, prolisovaný stroužek česneku a sušená rajčata. Vše promíchejte a krátce restujte.
  4. Na závěr přidejte pár kapek citronové šťávy.
  5. Těstoviny servírujte na talíř, opepřete je čerstvým pepřem, posypte hoblinkami parmazánu a případně dozdobte čerstvou bazalkou.

 

Objednat předplatné