Recepty 06. 05. 2020 PDF Tisk

Čokoládová pěna s nádechem pomeranče

V článku o čokoládě jsme se rozpovídali i prospěšných účincích čokolády, byla by tedy škoda nepřidat hned jeden recept, kde si vše můžete vyzkoušet v praxi. Čokoládová pěna je lehoučkým dezertem, který určitě oceníte.

Čokoládová pěna s nádechem pomeranče

Porce: 6
Doba přípravy: 20 min + uležení přes noc
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 250 g kvalitní hořké čokolády s příchutí pomeranče
  • 200 g rostlinného tuku
  • 70 g tmavého cukru
  • aquafaba z nálevu konzervované cizrny (náhrada za vaječné bílky)
  • kandovaná pomerančová kůra na ozdobu

Postup

  1. Rozehřejte pánev na nízký stupeň, nakrájejte do ní rostlinný tuk a nalámejte čokoládu. Pomalu vše zahřívejte a nechte za stálého míchání rozpustit.
  2. Nálev z konzervované cizrny si nalijte do vyšší mísy a začněte ho pomalu šlehat šlehačem. Po chvilce začněte přidávat cukr. Vyšlehejte kompaktní rostlinný sníh.
  3. Rozpuštěný tuk s čokoládou poté přelijte opatrně do mísy se sněhem a pomalu zapracujte.
  4. Čokoládovou pěnu rozdělte do mističek a nechte v lednici přes noc uležet. Před podáváním ji ozdobte kousky kandované pomerančové kůry.

 

Objednat předplatné