Recepty 15. 04. 2020 PDF Tisk

Špenátové rolky s medvědím česnekem

Plněné palačinky na slano jsou skvělou jarní volbou pro lehké večeře nebo pohoštění pro náhlé návštěvy. Místo špenátu můžete zkusit použít i směs bylinek nebo třeba kadeřávek, který je taktéž cennou listovou zeleninou.

Špenátové rolky s medvědím česnekem

Porce: 4
Doba přípravy: 30 min
Ingredience

  • 100 g čerstvých špenátových listů
  • hrst nasekaného medvědího česneku
  • 2 vejce
  • 80–100 g hladké špaldové mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml vody (plus podle potřeby)
  • dvě špetky soli
  • řepkový olej

Na náplň

  • 200 g lučiny
  • 4 lžíce jogurtu
  • 100 g uzeného lososa

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto. Všechny ingredience postupně dejte do mixéru a rozmixujte do hladké konzistence. Nechte 10 min odstát.
  2. Pánev rozpalte na střední stupeň. Mezitím si v misce vyšlehejte lučinu s jogurtem a podle chuti dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
  3. Na pánvi postupně vytvořte o něco silnější palačinky, než jste zvyklí u klasických, a pečte je na trošce řepkového oleje.
  4. Když lehce vychladnou, potřete je po celém obvodu krémovou náplní, poklaďte kousky lososa, zaviňte a krájejte buď na půl nebo na menší kousky.