Recepty 04. 11. 2020 PDF Tisk

Houbová polévka s pohankou

Houby a pohanka jsou pro mnohé strávníky výzvou. Uvidíte však, že jim přijdete na chuť!

Houbová polévka s pohankou

Porce: 5
Doba přípravy: 45 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové

Ingredience

  • 50 g sušených hub
  • 2 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 mrkev
  • 1 lžička kmínu
  • 1 kostka zeleninového bujonu
  • 80 g pohanky lámanky
  • hrst čerstvé šalvěje
  • hrst petrželky
  • 1 lžíce octa
  • 4 lžíce sójové omáčky tamari
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • mořská sůl

Postup

  1. Houby namočte na 15 min do teplé vody.
  2. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a po zhnědnutí přidejte i nakrájenou mrkev a kmín.
  3. Poté přidejte rozdrobený zeleninový bujon a houby i s vodou. Vše dolijte vodou na cca 1,5 litru a vařte 20 min na mírném plameni.
  4. Po 20 minutách přidejte pohanku lámanku, nasekanou šalvěj, část petrželky a ocet. Vařte 5 min a pak odstavte. Přidejte tamari a cukr a podle potřeby dosolte.
  5. Na závěr polévku rozmixujte ponorným mixérem, dozdobte ji petrželkou a podávejte.

  • autor: Martina Schmidtová
  • @tinajedoma
  • foto: Shutterstock.com

Objednat předplatné