Porce: 5
Doba přípravy: 45 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové
Ingredience
- 50 g sušených hub
- 2 cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 mrkev
- 1 lžička kmínu
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 80 g pohanky lámanky
- hrst čerstvé šalvěje
- hrst petrželky
- 1 lžíce octa
- 4 lžíce sójové omáčky tamari
- 1 lžíce třtinového cukru
- mořská sůl
Postup
- Houby namočte na 15 min do teplé vody.
- Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a po zhnědnutí přidejte i nakrájenou mrkev a kmín.
- Poté přidejte rozdrobený zeleninový bujon a houby i s vodou. Vše dolijte vodou na cca 1,5 litru a vařte 20 min na mírném plameni.
- Po 20 minutách přidejte pohanku lámanku, nasekanou šalvěj, část petrželky a ocet. Vařte 5 min a pak odstavte. Přidejte tamari a cukr a podle potřeby dosolte.
- Na závěr polévku rozmixujte ponorným mixérem, dozdobte ji petrželkou a podávejte.
- autor: Martina Schmidtová
- @tinajedoma
- foto: Shutterstock.com