Recepty 07. 10. 2020 PDF Tisk

Domácí tvaroháček s fíky

Domácí tvaroháček může být skvělou svačinkou pro děti, ale i super dezertem pro dospělé. Domácí verze neobsahuje žádné přídatné látky a s přidanými fíky dostanete úplně novou kombinaci chutí.

Domácí tvaroháček s fíky

Porce: 4 skleničky
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 250 g odtučněného tvarohu z vaničky
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g datlové pasty
  • 50 ml mléka
  • 5 fíků, pokrájených na plátky

Postup

  1. Do vyšší mísy nalijte smetanu a ručním šlehačem ji vyšlehejte do polotekuté šlehačky. Poté přidejte tvaroh a vanilkový extrakt a šlehejte dalších několik minut.
  2. Datlovou pastu dejte do malého „chopperu“ a rozmixujte ji s 50 ml mléka. Poté ji přidejte do směsi smetany a tvarohu, kde poslouží jako přírodní sladidlo.
  3. Vše následně ještě několik minut šlehejte dokud nevznikne hustý krém.
  4. Fíky omyjte a nakrájejte je na tlustší plátky – vnitřní, největší kolečka použijte pro vystlání skleniček, do každé by se vám měly vejít 3. Uchytit je můžete pomocí kapky medu.
  5. Poté pomocí lžíce naplňte jednotlivé skleničky tvaroháčkem a dejte je alespoň na dvě hodiny nebo přes noc vychladit.
  6. Podávejte např. dozdobené zbylými kousky fíků.

Objednat předplatné