Porce: 4 skleničky
Doba přípravy: 30 min
Označení: vegetariánské, veganské
Ingredience
- 200 ml smetany ke šlehání
- 250 g odtučněného tvarohu z vaničky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 100 g datlové pasty
- 50 ml mléka
- 5 fíků, pokrájených na plátky
Postup
- Do vyšší mísy nalijte smetanu a ručním šlehačem ji vyšlehejte do polotekuté šlehačky. Poté přidejte tvaroh a vanilkový extrakt a šlehejte dalších několik minut.
- Datlovou pastu dejte do malého „chopperu“ a rozmixujte ji s 50 ml mléka. Poté ji přidejte do směsi smetany a tvarohu, kde poslouží jako přírodní sladidlo.
- Vše následně ještě několik minut šlehejte dokud nevznikne hustý krém.
- Fíky omyjte a nakrájejte je na tlustší plátky – vnitřní, největší kolečka použijte pro vystlání skleniček, do každé by se vám měly vejít 3. Uchytit je můžete pomocí kapky medu.
- Poté pomocí lžíce naplňte jednotlivé skleničky tvaroháčkem a dejte je alespoň na dvě hodiny nebo přes noc vychladit.
- Podávejte např. dozdobené zbylými kousky fíků.