BLESKOVĚ
Recepty 09. 09. 2020 PDF Tisk

Voňavá smaženice z hříbků

Houbařská sezóna je v plném proudu, proto nesmí chybět inspirace na poctivou i když lehce obměněnou smaženici :)

Voňavá smaženice z hříbků

Porce: 2
Doba přípravy: 35 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • zhruba 400 g zdravých, očištěných, pokrájených hříbků (hřib smrkový, dubový, hnědý...)
  • 2 lžíce ghí
  • 100 g uzeného tempehu
  • 2 vejce
  • špetka kmínu
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na dvou lžících ghí nejprve cca 3 minuty restujte na drobno pokrájený uzený tempeh.
  2. Poté k němu přidejte nakrájené houby a vše promíchejte a osolte.
  3. Na mírném plameni a za občasného míchání restujte do změknutí zhruba 20 min.
  4. Podle chuti dosolte, přidejte kmín a dvě vejce a už jen na mírném plameni promíchejte.
  5. Podávejte s dobrým chlebem.

 

Objednat předplatné