Recepty 02. 12. 2020 PDF Tisk

Zapečená čokoládová kaše

Vyzkoušejte snídaňový recept na zapečenou čokoládovou kaši podle kuchařů z Jíme zdravě. Recept na zapečenou kaši a mnoho dalších receptů najdete v kuchařské novince Jak jíme zdravě v zimě, která vám představí zdravé stravování v zimních měsících.

Zapečená čokoládová kaše

Příprava: 20 minut (+ 30 minut chladnutí) | Tepelná úprava: 50 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 4

Nutriční informace na 1 porci: 479 kcal | 26 g bílkovin | 65 g sacharidů | 14 g tuků

INGREDIENCE
300 g ovesných vloček jemných
400 ml polotučného mléka
20 g holandského kakaa
10 g erythritolu (nebo jiného sladidla)
200 ml vody
1 střední banán
3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
3 vejce
240 g polotučného tvarohu

POSTUP PŘÍPRAVY
Ve větším hrnci smíchejte ovesné vločky, mléko, kakao, erythritol (či jiné sladidlo) a 200 ml vody. Následně zapněte ohřev a celou směs nechte zahřívat na středním plameni po dobu 4–5 minut; nezapomeňte přitom obsah hrnce občas promíchat, aby se směs nepřipálila. Po uvedené době hrnec odstavte a směs nechte alespoň 30 minut chladnout.

Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si zapékací mísu (30 cm × 40 cm).

Až vločková směs dostatečně vychladne, vezměte si menší misku, dejte do ní banán, rozmačkejte ho vidličkou a vmíchejte ho do vločkové směsi v hrnci. Následně do hrnce vmíchejte kypřicí prášek a nakonec všechna 3 vejce – ta přimíchávejte postupně, aby se vám směs nesrazila.

Výslednou směs přemístěte do zapékací mísy, vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.

Zapečenou kaši rozkrájejte na 4 porce a rozdělte do servírovacích misek. Nakonec ke každé porci přidejte 60 g polotučného tvarohu a podávejte.

Více o kuchařce Jak jíme zdravě v zimě
Kuchařka a zároveň průvodce zdravým stravováním – taková je kuchařská novinka Jak jíme zdravě v zimě, která je plná nutričně vyvážených receptů, které vás zahřejí a zasytí v chladných zimních měsících. Kuchařka je rozdělena do 3 hlavních kapitol – „Snídaně“, „Hlavní jídla“ a „Kvašení neboli fermentace“. Recepty jsou sestaveny tak, že je připravíte do 30 minut a obsahují suroviny, které najdete v běžném obchodě. Na knize s týmem Jíme zdravě spolupracovala také odbornice na výživu RNDr. Michaela Bebová alias Biochemička. 

Více informací o kuchařce najdete na webových stránkách Jíme zdravě zde, kde aktuálně na kuchařku probíhá vánoční akce 1+2 ZDARMA. K nákupu jedné tištěné kuchařky Jak jíme zdravě v zimě dostanete druhou zcela zdarma a jako další bonus Vánoční speciál v elektronické formě. Další zdravou inspiraci najdete přímo na webových stránkách Jimezdrave.cz a nebo v dalších tištěných knihách Jíme zdravě, které jsou dostupné na e-shopu nakladatelství zde.

Objednat předplatné