Porce: 8
Doba přípravy: 60 min
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 1 kg kyselých zelených jablek
- 50 g rozinek naložených v rumu
na drobenku
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 g jemných ovesných vloček
- 150 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 2 žloutky
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C a větší obdélníkovou zapékací mísu si lehce vymažte máslem. Máslo na drobenku si odvažte do mísy, aby změklo.
- Jablka oloupejte, zbavte je jadřinců a na hrubo je nakrájejte. Přendejte je do pánve, lehce podlejte a 10 min je za občasného míchání duste. Pánev odstavte z plotny, k jablkům přidejte rozinky i se zbytkem rumu a promíchejte.
- V míse si připravte drobenku: smíchejte mouku a ovesné vločky, změklé máslo, cukr a žloutky. Vše důkladně prsty užmoulejte.
- Jablka přendejte do zapékací mísy a rovnoměrně rozvrstvěte. Drobenkou rovnoměrně posypte jablka.
- Pečte zhruba 30 min. Nechte vychladnout a poté podávejte nejlépe ještě vlažné.
- autorka: Michaela Bebová
- www.biochemicka.cz
- fotografie: Shutterstock.com