Recepty 21. 10. 2020 PDF Tisk

Jablečný crumble

Jedno jablko denně – půl zdraví. Nejenom na podzim bychom měli jablka mít v dennodenním jídelníčku. Pokud vám dochází fantazie, můžete vyzkoušet ten nejjednodušší dezert světa – crumble. Je ideální na svačinu dětem i dospělým.

Jablečný crumble

Porce: 8
Doba přípravy: 60 min
Označení: vegetariánské 

Ingredience

  • 1 kg kyselých zelených jablek
  • 50 g rozinek naložených v rumu

na drobenku

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 žloutky

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a větší obdélníkovou zapékací mísu si lehce vymažte máslem. Máslo na drobenku si odvažte do mísy, aby změklo.
  2. Jablka oloupejte, zbavte je jadřinců a na hrubo je nakrájejte. Přendejte je do pánve, lehce podlejte a 10 min je za občasného míchání duste. Pánev odstavte z plotny, k jablkům přidejte rozinky i se zbytkem rumu a promíchejte.
  3. V míse si připravte drobenku: smíchejte mouku a ovesné vločky, změklé máslo, cukr a žloutky. Vše důkladně prsty užmoulejte.
  4. Jablka přendejte do zapékací mísy a rovnoměrně rozvrstvěte. Drobenkou rovnoměrně posypte jablka.
  5. Pečte zhruba 30 min. Nechte vychladnout a poté podávejte nejlépe ještě vlažné.

 

  • autorka: Michaela Bebová
  • www.biochemicka.cz
  • fotografie: Shutterstock.com

Objednat předplatné