Porce: 2
Doba přípravy: 30 min + 7 hodin na ztuhnutí
Označení: vegetariánské
Ingredience
- 250 ml smetany ke šlehání
- 50 ml polotučného mléka
- 50 g třtinového cukru moučka
- 2,5 plátku želatiny
- 250 ml šťávy z granátového jablka
- 2 lžičky třtinového cukru
- zrníčka z půlky granátového jablka
Postup
- Nejprve si nechte nabobtnat želatinu. Do misky napusťte studenou vodu a ponořte do ní želatinu.
- Do kastrůlku nalijte smetanu, mléko a přidejte cukr. Vše přiveďte k varu a poté stáhněte z plotny.
- Želatinu vyndejte z misky, vodu vylijte a želatinu vložte zpět. Poté k ní přilijte zhruba 1/3 smetany a důkladně promíchejte, dokud se želatina nerozpustí. Vše poté nalijte ke zbytku horké smetany a důkladně promíchejte.
- Směs rozlijte do skleniček a nechte ztuhnout 4–6 hodin.
- Mezitím připravte vrchní část. V kastrůlku svařte šťávu z granátového jablka s cukrem. Vše spolu povařte zhruba 10–15 min, dokud se nevytvoří sirupová struktura. Kastrůlek dejte stranou a nechte vychladnout.
- Po uplynutí doby chlazení panna cotty rozlijte želé do obou skleniček a nechte ještě hodinu vychladit.
- Před podáváním ozdobte dezert zrníčky granátového jablka.
TIP
Šťávu z granátového jablka seženete v prodejnách zdravé výživy.