Recepty 24. 02. 2021 PDF Tisk

Krémová polévka z pečeného česneku

Tato polévka má plnou, velmi zajímavou chuť, a to hlavně díky pečenému česneku. Vydatnost jí dodá cizrna a kešu máslo. Nenechte se zmást barvou a určitě ji vyzkoušejte. 

Krémová polévka z pečeného česneku

Porce: 5
Doba přípravy: 45 min
Označení: vegetariánské, veganské, bezlepkové 

Ingredience

  • 3 palice česneku
  • 2 cibule
  • 3 brambory
  • 1 l vody
  • 1 konzerva sterilované cizrny
  • 60 g kešu másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a mletý pepř

Postup

  1. Celé palice česneku rozložte na plech a pečte v troubě při teplotě 200 °C zhruba 20 min. Poté nechte vychladnout.
  2. Na oleji orestujte pokrájenou cibuli, poté přidejte oloupané a nakrájené brambory a restujte asi 2 min.
  3. Cizrnu sceďte a přidejte ji do hrnce spolu s vodou. Přidejte tymián a vařte cca 10 min, do změknutí brambor.
  4. Mezitím si vydlabejte česnek. Hlavičky palic seřízněte a rukou, stlačením, vymačkejte česnek do polévky.
  5. Přidejte i kešu máslo, citronovou šťávu a vše rozmixujte na jemný krém.
  6. Polévku můžete podávat s opečenými krutony.
  •  autorka: Martina Schmidt
  • @tinajedoma
  • foto: Shutterstock.com

 

 

Objednat předplatné