Recepty 16. 06. 2021 PDF Tisk

Omeleta s uzeným lososem a tvarohem

Omeleta se dá připravit na tisíc způsobů. My pro vás jeden z nich máme a je to chuťová bomba! Vytvořte si z této klasické rychlovky top hlavní jídlo.

Omeleta s uzeným lososem a tvarohem

Porce: 3
Doba přípravy: 20 minut 

Ingredience 

  • 60 g červené cibule
  • 3 lžíce jablečného octa
  • čerstvá pažitka
  • 6 vajec
  • 60 ml mléka
  • olivový olej
  • 100 g tvarohu
  • 100 g uzeného lososa
  • celozrnné pečivo
  • sůl, pepř

Postup 

  1. Cibuli nakrájejte na menší měsíčky, vložte do misky, zalijte octem a odložte stranou.
  2. Nasekejte pažitku najemno. V misce rozšlehejte společně vejce, mléko, sůl a pepř. Ze směsi připravte tři omelety – na každou omeletu rozehřejte lžičku oleje na pánvi, přilijte třetinu směsi a opékejte cca 3 minuty. Poté omeletu obraťte a opékejte ještě asi 30 sekund.
  3. Během pečení omelet si stranou v misce připravte tvaroh, který smíchejte s pažitkou, solí a pepřem. Hotové omelety pomažte pažitkovým tvarohem a poklaďte kousky uzeného lososa s marinovanou cibulí.
  4. Pokud máte doma různé druhy výhonků nebo listové zeleniny, můžete jimi na závěr každou porci posypat a přidat plátek celozrnného pečiva.

Objednat předplatné