Porce: 3
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience
- 60 g červené cibule
- 3 lžíce jablečného octa
- čerstvá pažitka
- 6 vajec
- 60 ml mléka
- olivový olej
- 100 g tvarohu
- 100 g uzeného lososa
- celozrnné pečivo
- sůl, pepř
Postup
- Cibuli nakrájejte na menší měsíčky, vložte do misky, zalijte octem a odložte stranou.
- Nasekejte pažitku najemno. V misce rozšlehejte společně vejce, mléko, sůl a pepř. Ze směsi připravte tři omelety – na každou omeletu rozehřejte lžičku oleje na pánvi, přilijte třetinu směsi a opékejte cca 3 minuty. Poté omeletu obraťte a opékejte ještě asi 30 sekund.
- Během pečení omelet si stranou v misce připravte tvaroh, který smíchejte s pažitkou, solí a pepřem. Hotové omelety pomažte pažitkovým tvarohem a poklaďte kousky uzeného lososa s marinovanou cibulí.
- Pokud máte doma různé druhy výhonků nebo listové zeleniny, můžete jimi na závěr každou porci posypat a přidat plátek celozrnného pečiva.