Recepty 04. 08. 2021 PDF Tisk

Tortilly s tuňákem a mangem

Toužíte v létě po lehkém, čerstvém a hlavně rychlém obědě? Pak tu pro vás máme skvělé plněné tortilly se svěžím mangem a vydatným tuňákem.

Tortilly s tuňákem a mangem

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut 

Ingredience

  • 200 g čerstvého tuňáka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 celozrnné tortilly
  • 1 mango
  • 1 červená cibule
  • 1 menší červená paprika Ramiro
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 1 lžíce medu
  • 1 limetka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Tuňáka nakrájejte na malé kostičky, obalte v drceném pepři a zprudka opečte na olivovém oleji tak, aby se povrch masa zatáhl, ale střed zůstal růžový (2–3 minuty).
  2. Tortilly si stranou ohřejte na suché pánvi z obou stran.
  3. Mango oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na kostičky. Přidejte najemno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a nasekanou petržel.
  4. Směs promíchejte, přidejte sůl, med, limetkovou šťávu, olivový olej a znovu promíchejte.
  5. Teplé tortilly poklaďte kousky tuňáka, zasypte směsí z manga, tortilly přeložte a vytvořte kornouty.

Objednat předplatné