Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience
- 200 g čerstvého tuňáka
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 celozrnné tortilly
- 1 mango
- 1 červená cibule
- 1 menší červená paprika Ramiro
- 1 svazek hladkolisté petržele
- 1 lžíce medu
- 1 limetka
- sůl, pepř
Postup
- Tuňáka nakrájejte na malé kostičky, obalte v drceném pepři a zprudka opečte na olivovém oleji tak, aby se povrch masa zatáhl, ale střed zůstal růžový (2–3 minuty).
- Tortilly si stranou ohřejte na suché pánvi z obou stran.
- Mango oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na kostičky. Přidejte najemno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a nasekanou petržel.
- Směs promíchejte, přidejte sůl, med, limetkovou šťávu, olivový olej a znovu promíchejte.
- Teplé tortilly poklaďte kousky tuňáka, zasypte směsí z manga, tortilly přeložte a vytvořte kornouty.