Recepty 07. 04. 2021 PDF Tisk

Lehký vídeňský bramborový salát

Pokud nevíte, co se zbylými vejci po Velikonocích, připravte z nich skvělý bramborový salát! Zapomeňte ale na tradiční recept a zkuste s příchodem jara lehčí verzi, která je obohacena o nové chutě a vůně.

Lehký vídeňský bramborový salát

Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 1 menší červená cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce estragonového octa (může být i vinný)
  • 2 dl silného vývaru, ideálně hovězího
  • sůl, pepř
  • cukr
  • 3 vejce natvrdo

Postup

  1. Brambory uvařte a ještě horké je nakrájejte na kolečka. Vložte do větší misky, přidejte cibuli nakrájenou na půlkolečka, pokapejte olejem a estragonovým octem.
  2. Přilijte vývar a nechte vsáknout do brambor. Mírně zatřeste miskou a podle potřeby dolijte vývarem.
  3. Směs ochuťte solí, pepřem, trochou cukru a lehce zamíchejte. Před podáváním přidejte do směsi plátky vajec.
  4. Salát můžete podávat v teplé i studené variantě.

Objednat předplatné