BLESKOVĚ
Recepty 14. 04. 2021 PDF Tisk

Pohankové cottage bulky

Připravte si skvělé domácí pečivo, které je bezlepkové, plné vlákniny a díky sýru cottage skvěle zasytí!

Pohankové cottage bulky

Porce: 2
Doba přípravy: 40 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 1 kelímek cottage sýru
  • 1 vejce
  • 160 g pohankové mouky
  • ½ lžičky bezlepkového prášku do pečiva bez fosfátů
  • sůl
  • kmín
  • semínka (slunečnicová, lněná, dýňová)

Postup

  1. Do misky rozklepněte vejce, přidejte cottage a dobře prošlehejte.
  2. Přisypte mouku, sůl a prášek do pečiva. Rukama vytvořte těsto.
  3. Pokud těsto moc lepí, pokapejte dlaně olejem a z těsta vytvořte čtyři menší bulky. Rozložte je na menší plech vyložený pečicím papírem. Povrch bulek ozdobte různými druhy semínek, kmínem a hrubou solí.
  4. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C přibližně 25 minut.

Objednat předplatné