Recepty 02. 03. 2022 PDF Tisk

Rizoto s červenou řepou a kozím sýrem

Rýžová klasika, která vás bude bavit nejen svou chutí, ale také barvou.

Rizoto s červenou řepou a kozím sýrem

Porce: 4
Doba přípravy: 25 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové 

Ingredience

  • 200 g rýže arborio
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 šalotka
  • 1 malá červená řepa
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g čerstvého kozího sýra
  • hrst semínek (slunečnicová, dýňová)
  • sůl, pepř
  • polníček nebo rukola na ozdobu

Postup

  1. Na lžičce olivového oleje orestujte rozmáčknutý česnek a po zesklovatění jej vyndejte. Přidejte opláchnutou rýži, krátce osmahněte, zalijte vývarem a vařte doměkka.
  2. Mezitím si oloupejte řepu a vařte ji v osolené vodě doměkka cca 12 minut. Poté ji nastrouhejte nebo nakrájejte na nudličky.
  3. Na pánev nalijte olivový olej, orestujte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte snítku rozmarýnu, poté přisypte řepu a promíchejte.
  4. Směs vmíchejte do uvařené rýže. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Hotové rizoto podávejte s rozdrobeným kozím sýrem, posypané rukolou či polníčkem a směsí semínek (pro lepší chuť můžete semínka předem krátce opražit).

Objednat předplatné