Porce: 4
Doba přípravy: 25 minut
Označení: vegetariánské, bezlepkové
Ingredience
- 200 g rýže arborio
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 šalotka
- 1 malá červená řepa
- snítka čerstvého rozmarýnu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 50 g čerstvého kozího sýra
- hrst semínek (slunečnicová, dýňová)
- sůl, pepř
- polníček nebo rukola na ozdobu
Postup
- Na lžičce olivového oleje orestujte rozmáčknutý česnek a po zesklovatění jej vyndejte. Přidejte opláchnutou rýži, krátce osmahněte, zalijte vývarem a vařte doměkka.
- Mezitím si oloupejte řepu a vařte ji v osolené vodě doměkka cca 12 minut. Poté ji nastrouhejte nebo nakrájejte na nudličky.
- Na pánev nalijte olivový olej, orestujte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte snítku rozmarýnu, poté přisypte řepu a promíchejte.
- Směs vmíchejte do uvařené rýže. Dochuťte solí a pepřem.
- Hotové rizoto podávejte s rozdrobeným kozím sýrem, posypané rukolou či polníčkem a směsí semínek (pro lepší chuť můžete semínka předem krátce opražit).