Recepty 18. 05. 2022 PDF Tisk

Celerovo-chřestová polévka

Připravte si chřest a celer, vše povařte a rozmixujte. Jednoduchá polévka může být rychle na vašem stole.

Celerovo-chřestová polévka
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: 30 min
  • Označení: vegetariánské, bezlepkové
  • Vhodné pro: váta

 

Ingredience

  • 1 lžíce ghí
  • 2 nadrobno pokrájené jarní cibulky
  • 400 g oloupaného a nakrájeného celeru
  • 400 g očištěného a pokrájeného chřestu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • dýňová semínka (nesolená, nepražená) na ozdobu
  • sůl, pepř.

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte ghí a orestujte na něm jarní cibulku.
  2. Přidejte celer, chřest a přilijte vývar. Vše vařte po dobu 20 minut. Poté směs rozmixujte v mixéru.
  3. Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti. Při servírování ozdobte dýňovými semínky.

 

Úprava receptu podle dóši

  • Pitta: Ghí nahraďte kokosovým olejem.
  • Kapha: Při restování cibulky přidejte kari.

Objednat předplatné