- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: 30 min
- Označení: vegetariánské, bezlepkové
- Vhodné pro: váta
Ingredience
- 1 lžíce ghí
- 2 nadrobno pokrájené jarní cibulky
- 400 g oloupaného a nakrájeného celeru
- 400 g očištěného a pokrájeného chřestu
- 1 l zeleninového vývaru
- dýňová semínka (nesolená, nepražená) na ozdobu
- sůl, pepř.
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte ghí a orestujte na něm jarní cibulku.
- Přidejte celer, chřest a přilijte vývar. Vše vařte po dobu 20 minut. Poté směs rozmixujte v mixéru.
- Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti. Při servírování ozdobte dýňovými semínky.
Úprava receptu podle dóši
- Pitta: Ghí nahraďte kokosovým olejem.
- Kapha: Při restování cibulky přidejte kari.